Viceborgmester klager: Mand gik amok til Open by Night - politiet kom først efter en time

Mand gik amok til Open by Night-arrangement i Nyborg og blev anholdt civilt. Men politiet kom først efter en time og opførte sig uprofessionelt, siger viceborgmester, der nu har sendt en klage

Byrådsmedlem og viceborgmester Vibeke Ejlertsen (S) har klaget over, at det skulle tage Fyns Politi en time at nå frem til Vægtergade i Nyborg under fredagens Open By Night. Foto: Mogens Rasmussen
Byrådsmedlem og viceborgmester Vibeke Ejlertsen (S) har klaget over, at det skulle tage Fyns Politi en time at nå frem til Vægtergade i Nyborg under fredagens Open By Night. Foto: Mogens Rasmussen

En civil anholdelse måtte stå på i en hel time, før Fyns Politi fredag aften kunne stille med to betjente, efter en stærkt beruset mand havde kastet med flasker og opført sig truende til et 'Open by Night'-arrangement i Nyborg.

Der skulle fire nyborgensere, herunder den lokale handelstandsformand, til at pågribe og fastholde den spritstive mand, der bl.a. havde slået bunden af en flaske og kastet den ind i en husmur i Vægtergade i det centrale Nyborg.

Vibeke Ejlertsen. Foto: Nyborg Kommune
Vibeke Ejlertsen. Foto: Nyborg Kommune
 

Episoden får nu Nyborgs viceborgmester, Vibeke Ejlertsen (S), til at klage over Fyns Politi til Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Det skriver Fyens.dk.

I et interview med Ekstra Bladet forklarer Vibeke Ejlertsen, at hun finder politiets indsats stærkt kritisabel.

- Det kan ikke være rigtigt, at vi skal vente over en time, før politiet dukker op, siger Vibeke Ejlertsen til Ekstra Bladet.

Viceborgmesteren overværede selv episoden, hvilket gør, at hun føler, hun kan indgive en klage over politiet.

- Jeg sad med min mand, da det hele skete udenfor. Manden havde allerede været forbi og udvist aggressiv adfærd. Til sidst går han amok og smider med glas og flasker, inden han bliver fastholdt af fire mænd i en hel time, siger Vibeke Ejlertsen.

Nejede af anmelder
Da politiet endelig dukkede op, blev den berusede mand ført med af politiet. Men først introducerede handelsstandens foreningskonsulent Ursula Lundgreen, der havde anmeldt episoden, sig for de to fremmødte betjente.

Hun blev dog ifølge Vibeke Ejlertsen mødt af en 'nejende' politibetjent.

- Det er dybt arrogant og uprofessionelt gjort af betjenten. Han nejede simpelthen, som man ville gøre for Dronningen, siger Vibeke Ejlertsen, som understreger, at hendes klage går på politiets ledelse og manglende tilstedeværelse; og ikke de enkelte betjente.

Fyns Politis direktør, Kit Claudi Grøn-Lassen, har lørdag undskyldt for episoden over for Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V).

- Ja, det er for lang tid. Hvis forholdene er, som de har beskrevet dem i Nyborg, skal vi komme hurtigere og hjælpe dem, siger politidirektøren til Fyens.dk.

Vibeke Ejlertsen synes dog langt fra, at en undskyldning rækker.

- Det her er uacceptabelt. Og det er et generelt problem. Politiet fjerner sig længere og længere fra borgerne. Det er ikke længe siden, at en spritbilist blev anholdt civilt i Svenborg. Dengang dukkede politiet aldrig op. Her i Nyborg fik vi stillet en 'Politibutik' i udsigt, da vores politistation lukkede. Den har åbent to timer én lørdag hver måned. Og vi har heller ikke længere en fast betjent tilknyttet vores SSP-samarbejde her i Nyborg. Det holder jo ikke, siger Vibeke Ejlersten.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen