Videnskabsminister lyver om Niels Bohr

Den kristne Esben Lunde Larsen har brugt den verdensberømte atomfysiker som eksempel på, at man sagtens kan blande videnskab og religion. Men Niels Bohr meldte sig ud af folkekirken i protest

Esben Lunde Larsen på Venstres landsmøde sidste år. Foto: Astrid Dalum/Polfoto.
Esben Lunde Larsen på Venstres landsmøde sidste år. Foto: Astrid Dalum/Polfoto.

'Tag Niels Bohr som eksempel. Han troede på Gud og var en af Danmarks allerfremmeste videnskabsfolk'.

Videnskabsminister Esben Lunde Larsen har flere gange brugt den verdensberømte atomfysiker som eksempel på, at man sagtens kan blande religion og videnskab.

En problematik den ordinerede præst og minister selv har haft tæt inde på livet, efter at han fastslog, at det er Gud, der har skabt jorden.

Esben Lunde Larsen er den nye mand med ansvaret for dansk forskning og højere uddannelse. PR-foto Dansk politik Den nye videnskabsminister: Gud skabte jorden

Det har udløst en massiv kritik fra særligt forskere og professorer, fordi de mener, at man ikke kan varetage videnskabens interesser på betryggende vis.

Netop derfor har Esben Lunde Larsen brugt Niels Bohr som eksempel. Men dermed spreder han usandheder om Niels Bohr, skriver Ingeniøren.

- Jeg ved slet ikke, hvor ministeren har det fra. At kalde Bohr troende er meget, meget misvisende, siger direktør for Niels Bohr Arkivet i København, Finn Aaserud.

Lars Løkke overrasker på flere poster. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Dansk politik Her er Løkkes største overraskelser

Han påpeger, at Niels Bohr var ateist, selv om Niels Bohr ganske vist ikke brugte udtrykket selv. Men som 27-årig meldte Niels Bohr sig ud af folkekirken. Det var i 1912, hvor en præst sagde, at det var Guds vilje, at Titanic forliste.

- Her var hans holdning meget klar. Selv præster måtte forstå, at Gud altså ikke kunne være herre over, om det skib forliste eller ej, siger Finn Aaserud til Ingeniøren.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Esben Lunde Larsen, men i ministeriet oplyser pressechefen, at han er på ferie.

286 kommentarer
Vis kommentarer