Annonce:
Annonce:

Video: Partifælle amok på Støjberg og Jensen

Den danske regering skaber racisme og fremmedhad, tordner tidligere belgisk udenrigsminister efter ministrenes høring i EU-parlamentet. Se det pludselige vredesudbrud her

Den danske regering skaber racisme og fremmedhad, fastslog den belgiske partifælle Louis Michel, der som Venstre tilhører den liberale ALDE-gruppe i EU-parlamentet.
Annonce:
Følg Politik

Manglende reel debat - og ikke mindst manglende svar fra udenrigsminister Kristian Jensen (V) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) under dagens høring i EU-parlamentet om de danske asylstramninger - endte i et raseriudbrud fra det belgiske parlamentsmedlem, tidligere udenrigsminister, Louis Michel.

Michel - der er 'partifælle' med de to danske ministre i parlamentets liberale ALDE-gruppe - kaldte debatten for en skændsel, og han mente ikke, at parlamentarikerne havde fået ordentlige svar ud af ministrene.

- Det er i strid med traktaterne, en skændsel. Skamfuldt, tordnede han, mens mødelederen forsvarede sig med, at tidsplanen var stram.

Efterfølgende fastslog han i et interview med TV2 News, at den danske regering skaber racisme og fremmehad.

Annonce:

- Træk de planlagte lovforslag tilbage. De vil kun føde racisme og fremmedhad. Regeringen er ikke bevidst om, hvilket dårligt signal den sender til befolkningen. Man må forklare for folk, at det her er folk, der forsøger at flygte fra elendighed, vold og krige, sagde han. 

Ifølge Louis Michel, der er far til den belgiske statsminister, er de danske asylstramninger - om eksempelvis at fratage asylansøgeres værdier - ren symbolpolitik.

- Det gør ingen forskel. Det skal tilfredsstille det ekstreme højre i Danmark. Det passer ikke med den danske ånd. Danmark har altid været et stærkt eksempel på tolerance, menneskeret. Det her er slet ikke godt for det danske image, siger han til TV2 News.

Vi overholder konventionerne
Udenrigsminister Kristian Jensen (V) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) tog statistikkerne til hjælp, da de mandag skulle forsvare de omstridte ændringer af den danske udlændingelov over for EU-Parlamentet.

Annonce:

Udenrigsministeren forsikrede i håndfaste vendinger, at Danmark fortsat vil leve op til alle internationale konventioner, hvad ellers både Institut for Menneskerettigheder, Advokatrådet og en stribe andre organisationer betvivler.

- Vi lever op til samtlige indgåede konventioner uden tvivl. Vi lytter naturligvis til, hvis nogle mener, at vores forslag er kritisable. Men vi overholder konventionerne uden tvivl, lød det fra Kristian Jensen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: