Vil forbyde arabisk skilt: Man skal ikke gøre arabere dummere, end de er

Dansk Folkeparti vil have forbudt et kommunalt skilt på arabisk. Socialdemokratiet er åbne for muligheden

Dette skilt får sindene i kog i Horsens byråd, hvor Dansk Folkeparti nu vil have det forbudt. Foto: Privat
Dette skilt får sindene i kog i Horsens byråd, hvor Dansk Folkeparti nu vil have det forbudt. Foto: Privat

Det kommunale jobcenter i Horsens er kommet i unåde hos de lokale politikere, efter der er hængt et skilt op med arabisk skrift, hvor det forbydes at tale i mobiltelefon indenfor.

Skiltet er udstyret med en tekst på dansk, engelsk og arabisk samt et piktogram af en mobiltelefon med en rød streg over. Men det er at gå for vidt at informere på arabisk, lyder det fra Dansk Folkeparti, der nu vil have arabisk afskaffet i det offentlige rum og på kommunens institutioner og ejendom.

Intergrationsordfører Tesfaye (S) fotograferet til en protrætartikel  i 2013, her i gang med madlavningen derhjemme. Foto: Rasmus Flindt Petersen Mads Kastrup Frikadeller som forsvar - hvad sker der for Tesfaye?

- Jeg mener ikke, at det er til gavn for integrationen, at man skilter på arabisk. I Danmark er det officielle sprog dansk. Jeg mener, at det er et misforstået særhensyn, at man skilter på arabisk. Skal vi så også til at gøre det på vejskilte og på fodgængerovergange?

Socialdemokratiet overvejer opbakning
- Nu skal man også passe på, at man ikke gør de der arabere dummere, end de egentlig er. En mobiltelefon med en rød ring rundt om og en rød streg, bør alle kunne forstå, ellers kan de ikke engang finde ud af at gå over gaden, hvor der er rødt og grønt på skiltene, siger byrådsmedlem for DF Michael Nedersøe, der står bag forslaget.

Frikadelle-krigen er blusset op på ny i Randers. Foto: Peter Hove Olesen Samfund Frikadelle-krigen blusser op på ny: Lad os få en folkeafstemning

Også Socialdemokratiet i Horsens byråd vil af med skiltet i det kommunale jobcenter, og partiet er generelt åben for DF-forslaget, men sagen skal undersøges nærmere, før partiet stemmer for, lyder det fra gruppeformand Andreas Boesen:

- Det handler ikke om, hvorvidt det er arabisk. Det handler om, at hvis du er udlænding og kommer til Horsens, vil vi gerne have, at du lærer dansk, og at du får et arbejde. Og hvis man allerede ved første møde med systemet vænner folk til, at de ikke behøver at forstå dansk, bliver det svært at begå sig, siger han og fortsætter:

(Foto: Peter Dejong) Samfund Her er reglerne Karen: Slagt bare løs uden bedøvelse

- Vi er åben over for muligheden, og vi er enige i Dansk Folkepartis betragtning, men det bliver større, når alle skilte skal være på dansk. Og af respekt for vores personale, skal vi have en faglig betragtning, så vi foreslår, at sagen bliver behandlet i et fagudvalg, inden vi tager stilling til det, siger han.

LA: Lyt til de ansatte
I Horsens er der 27 medlemmer af byrådet, og Socialdemokratiet sidder på de 13, mens Dansk Folkeparti har tre mandater. Dermed bliver forslaget vedtaget, hvis Socialdemokratiet ender med at bakke op.

Til gengæld er der ingen opbakning fra Liberal Alliances byrådsmedlem Jakob Bille:

- Som jeg har forstået det, er det medarbejderne, som har ønsket skiltningen, og min grundlæggende overbevisning er, at vi er nødt til at stole på medarbejderne. Hvis de vurderer, at det er det, som skal til for at få deres hverdag til at fungere, skal vi lytte til det, siger han.

632 kommentarer
Vis kommentarer