Vil stoppe V-fløjkrig: Claus Hjort stikker piben ind

Venstres nestor Claus Hjort Frederiksen trækker nu i land på Facebook efter et møde i Venstres forretningsudvalg

Hvad betyder det for kaosset i Venstre, at Claus Hjort Frederiksen nu trækker i land? Henrik Qvortrup giver sin vurdering her.

Balladen i det vilde Venstre har de seneste par dage kunne måle sig med selv de vildeste western-film, men nu trækker hovedmanden bag det hele i land.

Claus Hjort Frederiksen skriver nu på Facebook, at han nu ser intet behov for ændringer i Venstres formandsskab.

Den nye melding kommer efter et hemmeligt møde i Venstres forretningsudvalg onsdag aften, og nu har piben pludselig fået en anden lyd. Også Kristian Jensen melder nu om god ro og orden i Venstre-toppen.

På Venstres sommergruppemøde fredag 9. august rejste samme Claus Hjort Frederiksen sig op og krævede næstformanden Kristians Jensens afgang.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Venstres sommergruppemøde. Foto: Kenneth Meyer
Venstres sommergruppemøde. Foto: Kenneth Meyer

Absurd pressemøde
Det udviklede sig senere til et absurd pressemøde, hvor Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen måtte forklare pressen, at de nu var enige, og alt var i den skønneste orden.

Derudover måtte Kristian Jensen lægge sig fladt ned.

- Jeg kan forstå, at der er rigtig mange i gruppen, der syntes, at den analyse, jeg delte med Berlingske Tidende, burde jeg have delt med gruppen. Det tager jeg til efterretning.

Det hele startede med torsdag i et kontroversielt interview i Berlingske, hvor Kristian Jensen har undsagt formand Lars Løkke Rasmussens drøm om en SV-regering.

SV-tanken kom Løkke med under den seneste valgkamp, og han sagde sågar, at det var førsteprioriteten. En drøm, der fortsat lever, forsikrede Lars Løkke på sommergruppemødet.

Efterfølgende eksploderede fløjkrigen i Venstre med Lars Løkkes støtter på den ene side og Kristian Jensens støtter på den anden side.

227 kommentarer
Vis kommentarer