Annonce:
Annonce:

Vild finte: Troels Lund på orlov med fuld ministerløn

Tog i december 2011 orlov fra Folketinget uden løn som folketingsmedlem - men så blev han som tidligere minister reddet af orlovsfinten

Troels Lund Poulsen (foto: Henning Hjorth)
Troels Lund Poulsen (foto: Henning Hjorth)
Annonce:
Følg Politik

EKSTRA BLADET RETTER:  I forbindelse med omtale af daværende skatteminister Troels Lund Poulsens orlov i 2011 blev hans tidligere spindoktor Peter Arnfeldt nævnt. Vi gør opmærksom på, at Københavns Politi har frafaldet alle sigtelser mod Peter Arnfeldt for lækage eller forsøg på lækage af Helle Thorning-Schmidts skattepapirer. Københavns Politi direktør Thorkild Foged oplyste, at han hermed var fuldstændig renset.

 

 

Har du hørt om orlovsfinten? Hvis ikke er du ikke den eneste, og Ekstra Bladet iler med at fortælle, at den finte ikke har noget med fodbold at gøre.

På Christiansborg har specielt tidligere ministre, der er på eftervederlag og pension, næse for orlovsfinten.

En af dem er den nuværende erhvervs-og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

Annonce:

Den meget fodbold-interesserede minister benyttede sig af finten, da han 4. december 2011 meddelte, at han ville tage orlov fra Folketinget.

Helles skattepapirer
Det skete i kølvandet på lækagen af Helle Thorning-Schmidts fortrolige skattepapirer.

- Jeg må konstatere, at hele sagen om Helle Thorning-Schmidts skattesag i øjeblikket fuldstændig overskygger mit politiske arbejde.

- Derfor ser jeg mig på nuværende tidspunkt ikke i stand til at udføre mit politiske arbejde tilfredsstillende, og derfor vil jeg ansøge Folketingets formand om orlov fra mit hverv som folketingsmedlem, skrev Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

Da han hverken var syg eller skulle på lang offentlig rejse som f. eks. til FN's generalforsamling, var han nødt til at søge om orlov begrundet i ' andre grunde'.

Når et folketingsmedlem søger orlov af ' andre grunde', kan vedkommende ikke få vederlag (læs løn, red.) fra Folketinget.

Annonce:

Orlov uden løn
Det var Troels Lund Poulsen klar over, men det betød ikke noget for ham, for han havde været minister fra 23. september 2007 frem til 3. oktober 2011, hvor han var miljø-, skatte-og undervisningsminister.

Derfor havde han ifølge reglerne krav på to års eftervederlag som minister - svarende til 1,1 million kroner om året.

Da det i december 2011 kom frem, at Troels Lund Poulsen tog orlov fra Folketinget uden løn, var det fuldstændig rigtigt.

'Glemte' eftervederlag
Men han glemte bare at fortælle, at han som tidligere minister kunne hæve fuldt minister eftervederlag fra 1. november 2011 til 31. oktober 2013 på lidt over 2,2 millioner kroner.

Troels Lund Poulsen nye særlige rådgiver i erhvervsog vækstministeriet, Frank Serup Laybourn, bekræfter i en mail forløbet over for Ekstra Bladet, og som dokumentation har han vedlagt to breve til Troels Lund Poulsen fra Moderniseringsstyrelsen, der tager sig af såvel ministres som folketingsmedlemmers løn.

Annonce:

Brev til Troels Lund
I et brev dateret 8. december 2011 skriver en medarbejder fra Moderniseringsstyrelsen til Troels Lund Poulsen: - Moderniseringsstyrelsen har 6. december 2011 fra Folketinget modtaget meddelelse om, at du fra og med 6. december 2011 har orlov uden vederlag.

- I den anledning skal vi meddele, at vi med virkning fra 1. januar 2012 ophører med at modregne folketingsvederlag i dit ministereftervederlag, der herefter indtil videre udbetales fuld ud, står der i brevet.

Læste historie
Troels Lund Poulsens orlov varede til 12. marts 2012.

Han havde siden 1996 været tilmeldt Københavns Universitet, hvor han læste historie.

Da han tog orlov, meddelte han, at han ville gøre det studium færdig, men så langt nåede han ikke, selv om han fik ' gode SU-penge' som tidligere minister.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: