Vild kovending: Sass pønser på comeback

Henrik Sass Larsen havde egentlig meldt sig syg fra politik

Få dage efter valget meddelte Henrik Sass Larsen, at han var sygemeldt. Hør hvad Henrik Qvortrup havde at sige om sygemeldingen.

Henrik Sass Larsen står på spring til et opsigtvækkende comeback til dansk politik.

Sådan lyder meldingen fra Socialdemokratiet, efter at Ekstra Bladet har efterspurgt en status på Sass, da han ikke har taget sygeorlov fra Folketinget.

Ingen forbehold
Gruppeformand for Socialdemokratiet Flemming Møller Mortensen forklarer, at han er løbende i dialog med Sass, og tilføjer:

’Det er ofte svært at vurdere, hvor lang tid et sygdomsforløb varer, men det er mit indtryk, at Henrik har det bedre og så småt er begyndt at involvere sig i det politiske arbejde igen. Vi håber selvfølgelig alle, at han hurtigst muligt er helt klar igen,’ lyder det i en sms.

Henrik Sass Larsen. Foto: Lars Krabbe Dansk politik Sass forgyldes under fravær

Meldingen om, at Sass er begyndt at involvere sig i det politiske arbejde igen, står i direkte modsætning til hans budskab, da han 10. juni fortalte som sin sygemelding på Facebook.

Dengang var der ingen forbehold:

’Jeg har fortalt Mette Frederiksen, at jeg ikke står til rådighed fremover, og har ligeledes orienteret min kreds om, at jeg ikke ønsker at være kandidat længere.

Mette bliver en god statsminister for vores land – det er jeg stolt af.

Der vil være stille fra mig i tiden fremover, og det håber jeg, at alle vil respektere,’ lød det fra Sass.

Medlem af udvalg
Siden valget har Sass dog formelt været fuldgyldigt medlem af Folketinget, da han ikke har bedt om sygeorlov.

Desuden er han i al ubemærkethed blevet medlem af to folketingsudvalg, erhvervsudvalget samt energi-, klima- og forsyningsudvalget, hvor han sidder som menigt medlem. Udvalg, der i disse uger er begyndt at holde møder efter sommerferien.

Og nu tyder det altså på, at Sass har tænkt sig igen at sætte blus under sit politiske arbejde.

Ekstra Bladet har givet Henrik Sass mulighed for at komme til orde i denne artikel gennem Socialdemokratiets pressetjeneste. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ham.

Ekstra Bladet har også forgæves forsøgt at få Socialdemokratiet til at svare på bl.a. disse spørgsmål om sagen:

Hvilket politisk arbejde er Henrik Sass Larsen begyndt at deltage i?

Hvorfor er der ikke indkaldt stedfortræder i Folketinget, når det har været tilfældet i Statsrevisorerne?

Hvad er din kommentar til, at der bliver udbetalt dobbelt løn for Socialdemokratiets post i Statsrevisorerne?

Lederen Alt har en pris – også for Sass  

Sagen om Sass

 

Januar 2019:

Ekstra Bladet afslører, at Henrik Sass Larsen er udeblevet fra fire ud af 11 planlagte møder hos statsrevisorerne, selvom han har haft tid til at passe sit tv-program på TV2 News.

 

23. februar:

Henrik Sass Larsen fortæller i et interview med Politiken, at han har været ramt af en depression, som gjorde, at han ikke har været i stand til at passe sit arbejde som bl.a. statsrevisor. Ekstra Bladet kan dog afsløre, at Sass samtidig udebliven fra møder og rejser hos statsrevisorerne passede sit TV2 News-program med Søren Pind.

 

 

5. juni:

Henrik Sass Larsen får et katastrofevalg til Folketinget og kommer ind som yderste mandat i Storkreds Sjælland – og kun pga. listestemmer. Tanja Larsson fra Fakse-kredsen, der fik flere personlige stemmer end Henrik Sass Larsen, bliver officielt 1. stedfortræder.

 

10. juni:

Henrik Sass Larsen sygemelder sig på ubestemt tid på Facebook. ’Så jeg må nu sygemelde mig for at kunne blive helt rask igen. Jeg har fortalt Mette Frederiksen, at jeg ikke står til rådighed fremover og har ligeledes orienteret min kreds om, at jeg ikke ønsker at være kandidat længere.’ Tanja Larsson indkaldes ikke som stedfortræder.

 

27. juni:

Socialdemokratiet oplyser på Twitter, at man har valgt Flemming Møller Mortensen som ny gruppeformand i stedet for Henrik Sass Larsen.

 

3. juli:

Socialdemokratiet fordeler ordførerskaber og udvalgsposter ifølge gruppeformand Flemming Møller Mortensen. Henrik Sass Larsen får ikke tildelt noget ordførerskab, men får derimod plads i to udvalg: erhvervsudvalget og klima-, energi- og forsyningsudvalget. Trods sin sygemelding på Facebook.

 

16. august:

Flemming Møller Mortensen er stedfortræder for Henrik Sass Larsen på et møde blandt statsrevisorerne, oplyser Flemming Møller Mortensen til Ekstra Bladet.

 

13. september:

Statsrevisorerne holder deres næste møde med Henrik Thorup (DF) ved bordenden.

 

203 kommentarer
Vis kommentarer