Annonce:
Annonce:

Vild måling: Pape smadrer Ellemann

Borgerlige vælgere foretrækker klart den konservative formand, viser måling, Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af. Officielt statsministerkandidatur er på trapperne, vurderer Henrik Qvortrup

Søren Pape Poulsen og Jakob Ellemann-Jensen; blå bloks rivaliserende ledere. Foto: Claus Bech
Søren Pape Poulsen og Jakob Ellemann-Jensen; blå bloks rivaliserende ledere. Foto: Claus Bech
Annonce:
Følg Politik

Venstre ligger fortsat lunt i det borgerlige sving i parti-meningsmålinger, men Søren Pape Poulsen (K) kan i denne weekend glæde sig over en ny kandidatmåling, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

I den interne måling fremgår det, at den konservative formand er længder foran Jakob Ellemann-Jensen som borgerlige vælgeres foretrukne statsministerkandidat.

Søren Pape er flere gange blevet spurgt til det, men han har endnu ikke meldt sig selv ind som statsministerkandidat

Borgerlige vælgere
Den nye måling er udført af Kantar Gallup. Og ifølge Ekstra Bladets oplysninger er de validerede tal i målingen baseret på vælgere, der enten stemte borgerligt ved seneste folketingsvalg eller overvejer at gøre det ved det kommende valg.

Annonce:

Her peger 46,9 pct. på Søren Pape Poulsen, som 'den bedst egnede til at lede landet som Danmarks statsminister efter næste folketingsvalg'. Kun 22 pct. foretrækker Jakob Ellemann-Jensen (V). Knap 20 pct. mener, at de to kandidater er lige gode/dårlige.

I de landspolitiske målinger ligger Venstre fortsat foran konservative som det største blå parti.

Seneste måling fra Voxmeter for Ritzau viser Venstre på 15,2 pct., mens de konservative ligger 2,7 procentpoint bagud på 12,5.

Læs mere her: Det vidste du ikke: Søren Papes vilde fortid

Ellemann bøvler med image
Men Søren Pape Poulsen er klart den mest foretrukne blå politiker på alle udsagn i den interne Kantar Gallup-måling.

Eksempelvis vurderer hele 58,3 pct. af de borgerlige respondenter, at Søren Pape har det 'bedste image' blandt de blå partiformænd; kun 10,8 pct. mener, at det er Jakob Ellemann Jensen. 21,3 pct. mener, de er lige gode/dårlige. Og 9,5 pct. ved ikke, hvad de skal svare.

Artiklen fortsætter...

Q: Statsministerkandidat om lidt

Der kommer til at gå ganske få dage, før Søren Pape Poulsen melder sig som officiel statsministerkandidat.

Det vurderer Ekstra Bladets politiske kommentator, Henrik Qvortrup.

- Tal som de her gør, at det vil være overraskende, hvis ikke Pape inden for få dage melder ud, at han er statsministerkandidat. Det kan ske meget snart.

- Omvendt er det en alvorlig streg i regningen for Ellemann. Nerverne sidder uden på tøjet for tiden, og tallene her er meget gode for Pape, men virkeligt dårlige for Ellemann.

Har ligget i ly

Henrik Qvortrup vurderer dog samtidig, at Søren Pape vil komme under et helt andet pres, den dag han officielt gør sig selv til statsministerkandidat.

- Så er vi i et helt andet ballgame. Han er blevet bedømt mere blidt og nænsomt, end Ellemann og Mette Frederiksen, der er officielle kandidater, siger Henrik Qvortrup.

- Han vil ikke kunne spille på den der underdog-effekt længere. Nu bliver det alvor

Annonce:

Når de borgerlige respondenter skal vurdere, hvem af de to partiformænd, der er 'mest sympatisk', løber Søren Pape Poulsen også med en klar sejr: 55,7 pct. synes bedst om ham, mens kun 12,1 pct. finder Jakob Ellemann-Jensen mest sympatisk. 22,4 pct. ser ingen forskel.

Jakob Ellemann-Jensen klarer sig en smule bedre, når de blå deltagere i målingen bliver spurgt direkte, hvem de vil stemme på. Her svarer 25,4 pct. Ellemann, men det er stadig kun ca. halvt så mange som Søren Pape, der ligger på 51,6 pct.

Artiklen fortsætter under målingen...

 

Resultatorienterede Jakob
Afstanden mellem de to politikere er mindst på udsagnet: 'Den mest resultatorienterede'.

Her ligger Ellemann-Jensen på 21,3 pct., mens Pape 'kun' får 10,4 procentpoint mere på 31,7.

Hele 31,1 pct. mener, at de to formænd er lige gode eller dårlige til at gå efter et resultat.

Vinder på alle politikområder
Respondenterne er også blevet bedt om at vælge den blå partileder, som de bedst tror kan skaffe resultater på fem forskellige politikområder.

Annonce:

Fælles for alle emner er, at Søren Pape er den foretrukne kandidat, mens Jakob Ellemann-Jensen er toer efterfulgt af resten af de borgerlige partiledere. Dog kommer Alex Vanopslagh (LA) ind som en klar treer på skattepolitik; lige i hælene på Jakob Ellemann med 19,7 pct., der ser LA-lederen som den bedste på området mod 22,7 pct. til Ellemann.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

K: Handler ikke om 'størst'

Mette Abildgaard. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Mette Abildgaard. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
 

De konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard, glæder sig over tallene:

- Jeg er glad for, at danskerne har høje tanker om Søren Pape Poulsen. Han har også hele tiden sagt, at han inden et folketingsvalg vil svare på, om han er statsministerkandidat. Nu rykker det valg tættere og tættere på.

- Bekræfter du ikke dermed, at Søren Pape er statsministerkandidat?

- Søren kommer til selv at svare på de her ting før et valg.

- I partimålinger er Venstre stadig foran. Er det et tegn på, at borgerlige vælgere gerne vil Pape, men ikke rigtig gider de konservative?

- Vi står til en fordobling. Det glæder vi os over. Men for os handler statsministerposten ikke om, hvem der bliver det største parti, men om, hvem der kan skabe det bedste samarbejde i blå blok.

Annonce:

Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, mener, at Papes efterhånden mange år som K-formand hjælper ham:

- Søren Pape har snart været partiformand i ti år, så mange danskere kender ham efterhånden godt. Det slår ud i den slags målinger. Jakob blev formand for Venstre midt i en masse bøvl og ballade. Han har brugt utrolig meget tid på først at skabe ro og dernæst genopbygge partiet, siger Sophie Løhde til Ekstra Bladet.

- Det er gået godt, og nu er vi på den anden side. Venstre går frem i langt de fleste målinger og for nylig viste en måling i medierne, at danskerne mener, at Jakob Ellemann-Jensen er den næstmest troværdige partileder i Danmark.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Fik du læst?

Store forskelle - Det tjener partibosserne

Engells personlige farvel til Uffe

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:

Ekstra Bladets journalist Brian Weichardt forsøgte fredag at komme igennem som lytter i Inger Støjbergs radioprogram på Radio4. Hør, hvordan det gik i 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: