Vildt vejr på vej: Bedre end den spanske solkyst

Vejret bliver så godt i weekenden, at det nærmest ikke kan betale sig at tage sydpå for at få solskin

Hør meget mere om vejret her

- Ja, man synes jo, det er lidt aparte.

Sådan lyder det fra DMI's meteorolog Frank Nielsen, da Ekstra Bladet i dag ringede og spurgte, om det virkelig kan passe, at vi i Danmark får bedre vejr i weekenden, end der er i Spanien.

- Det er ikke, fordi der er rigtig koldt på Solkysten, men vejret bliver ustabilt ved Middelhavet i det hele taget. Så det er ikke så godt, siger Frank Nielsen.

Så mens vi i Danmark får op med 20 grader og høj solskin lørdag og søndag, får de regn og torden ved Middelhavet.

Vores vintervejr er rejst sydpå
Der er en ganske fornuftig forklaring på, hvorfor vejret ter sig, som det gør.

- Der er en mærkelig fordeling af lavtryk og højtryk lige nu. Blandt andet fordi vores vintervejr fra sidste uge er rejst mod syd-øst. Det presser koldt luft ned over Tyrkiet og den østlige del af Europa, siger meteorologen Frank Nielsen.

Det er derfor koldt for årstiden i det område.

- Samtidig er der et lavtryk over den nordlige del af Afrika og nordvest for Middelhavet, som giver det fugtige tordenvejr, siger Frank Nielsen.

Kåde danskere
Mens lavtrykket hænger over Sydeuropa, presser et højtryk med varme sig op over den vestlige den af Frankrig, England og Danmark.

- Danskerne bliver jo nok helt kåde i weekenden, for det ser fantastisk ud. Fredag og lørdag er der meget stille i vinden, men søndag og mandag kan der komme lidt vind fra øst, som gør, at det er lidt køligere ved kyster med pålandsvind, siger meteorologen hos DMI.

Han forklarer, at den her fordeling af godt og dårligt vejr er ret speciel.

- Vi har dog set det ske før. Når vi er heldige med højtrykspræget vejr i maj og juni, er konsekvensen ofte, at det bliver lidt dårligere end normalt i Spanien, og hvor der ellers normalt er godt vejr, siger Frank Nielsen.

Der bliver masser af plads til at nyde solstrålerne den kommende tid (Foto: Johnny Frederiksen) Samfund Vild vejrudsigt: Så varmt bliver det

1 af 2 Ved kyster med pålandsvind fra øst kan man nok ikke ligge i bikini, men solen kommer stadig til at skinne dejligt (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
2 af 2 Ved kyster med pålandsvind fra øst kan man nok ikke ligge i bikini, men solen kommer stadig til at skinne dejligt (Foto: René Schütze)
47 kommentarer
Vis kommentarer