Villy overrasker på landsmøde: SF overlever

Villy Søvndal dukkede pludseligt op på SF landsmøde

Foto: Kristian Brårud
Foto: Kristian Brårud

VEJLE (Ekstra Bladet): Som kommet ud af det blå stod Villy Søvndal på scenen ved SF landsmøde i Vejle til aften.

Den tidligere formand har mere eller mindre været uden for offentlighedens søgelys i flere år, siden han trak sig fra dansk politik på grund af sygdom, men nu er han på scenen igen, og han har bestemt ikke opgivet SF.

- Jeg meldte mig ind i SF i 1977. Dengang stod partiet til 2,7 procent af stemmerne i en meningsmåling. Det så svært ud, men det her parti rejste sig, sagde han.

- Nu ser det langt mindre svært ud. En enkelt borgerlig kommentator, som sagde, at SF var på vej til at dø. Jeg tror, at man må skuffe den unge mand og alle dem der spår SF's snarlige død. Jeg føler mig fuldstændig tryg ved et SF med Pia som formand, fortsatte Søvndal.

Villy kunne desuden løfte sløret for en ny sidegeschæft.

- Lige nu driver jeg et fårehold og et hønsehold og nogle grøntsager, men det kan jeg jo ikke tale om. Jeg er ved at skrive en bog, så den kan jeg jo snakke om, siger han.

Både Villy Søvndal og hans kone har haft problemer med hjertet, hvilket også var årsagen til, at han valgte at trække sig fra dansk politik.

I 2013 fik han en blodprop i hjertet og blev opereret kort efter, og imod alle odds blev hans kone, Heidi Perto, kun måneder senere ramt af et hjerteanfald.

Ekstra Bladet var med til Villy Søvndals afskedsreception på Christiansborg i januar 2014. Her talte vi med SF'eren og andre politiske profiler. Se indslag fra arrangementet her

139 kommentarer
Vis kommentarer