Annonce:
Annonce:

Vistisen vraget - han skal overtage

Peter Kofod bliver spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget for DF

Anders Vistisen her med DF's tidligere EP-spids Morten Messerschmidt. Nu er Vistisen vraget - og en ny skal overtage. Foto: Anders Brohus
Annonce:
Følg Politik

Det bliver den 28-årige DF-profil Peter Kofod, der snupper posten som spidskandidat for Dansk Folkeparti ved det kommende Europa-Parlamentsvalg.

Det erfarer Ekstra Bladet fra kilder i DF.

Det overraskende valg er kulminationen på DF-toppens langstrakte bestræbelser på at finde en ny spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget, der kommer i maj måned.

Dermed er Anders Vistisen vraget som spidskandidat for partiet. I stedet bliver Vistisen nummer to på DF's liste til EU-valget. Noget, han tidligere har afvist.

DF'er æder sine ord: Skal spille andenviolin

Dansk Folkeparti har længe nølet med at udnævne en officiel spidskandidat, mens undersøgelsen af Meld/Feld-skandalen har stået på. De er det sidste parti, der nu har valgt en spidskandidat, som dog skal endelig konfirmeres senere på mandagen ved et hovedbestyrelsesmøde i partiet.

Annonce:

Kølig DF-top blæser på ultimatum i intern strid: Jagter ny stemmesluger

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan Dansk Folkepartis gruppeformand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, har truet med at stoppe i politik, hvis ikke han bliver udpeget til partiets spidskandidat ved forårets EU-valg.

Peter Kofod Poulsen bakkede sågar op om Anders Vistisens forsøg på at blive EU-spidskandidat i et meget sjældent kritisk interview om DF-toppen.

Ungdomsoprør i DF: Mini-Tulle støtter kritik af parti-toppen

Og Dansk Folkepartis gruppeformand på Christiansborg og medlem af partiledelsen, Peter Skaarup, fortalte allerede i forbindelse med partiets sommergruppemøde i Sønderborg i august sidste år:

- Vi vil sætte det stærkeste hold. Med en spidskandidat, som kan appellere til vælgere i hele landet, lød det dengang fra Peter Skaarup.

OPDATERET kl. 14.20

DF-formand Kristian Thulesen Dahl bekræfter over for Ritzau, at Peter Kofod Poulsen er partiets nye EU-spidskandidat.

Annonce:

- De seneste ti år har vi ønsket at sende det klare signal til vælgerne og til EU-systemet, at vi prioriterer valgene til Europa-Parlamentet.

- Det har vi gjort ved at opstille talentfulde politikere til valgene, siger Thulesen Dahl i en skriftlig kommentar.

- Peter Kofod har gjort det fremragende som retsordfører for DF i Folketinget. Han er flittig, har vid og bid, så han er den rigtige spidskandidat for DF, siger Thulesen Dahl.

Om fravalget af Vistisen som spidskandidat siger Thulesen Dahl ifølge Ritzau:

- Anders er meget respekteret for sin store flid i parlamentet, hvor han har formået at placere Dansk Folkeparti i en nøglerolle.

- Det bliver en vigtig egenskab, når vi efter valget skal finde den stærkest mulige alliance, når vores britiske venner træder ud af EU her i foråret.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: