Vivi blev dræbt med køkkenkniv: Smerteligt, tragisk og helt uacceptabelt

I marts blev Vivi Nielsen dræbt på bostedet Lindegården. Søndag aften blev hun centrum i Lars Løkke Rasmussens nytårstale

Annoncen i Politiken og Vivi Nielsen. Foto: Ekstra Bladet/Privat
Annoncen i Politiken og Vivi Nielsen. Foto: Ekstra Bladet/Privat

Sosu-assistenten Vivi Nielsen blev i marts i år dræbt med en 30 centimeter lang kniv, da hun var på en aftenvagt på bostedet Lindegården ved Roskilde.

Det var en psykisk syg beboer, der slog hende ihjel, og Vivi Nielsen blev den femte dræbte i psykiatrien på fire år.

Derfor har fagforeninger og kolleger kæmpet en indædt kamp for at få forbedret sikkerheden på landets psykiatriske afdelinger og bosteder.

Forud for statsministerens traditionelle nytårstale havde Mia Kristine Hansen og kollegaerne på bostedet Lindegården indrykket en helsides annonce i Politiken, hvor de opfordrede Lars Løkke Rasmussen til at Vivis død ikke blev forgæves. At han huskede den dræbte kvinde.

- I marts blev en social- og sundhedsassistent stukket ihjel, da hun passede sit arbejde. I december blev en politibetjent dræbt, mens han udførte sit arbejde. Det er smerteligt. Tragisk. Og helt uacceptabelt, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Vivi døde ikke forgæves
De ord vækker glæde og håb hos Mia Kristine Hansen.

- Jeg vil sige, at jeg blev meget rørt og glad for at opleve at Lars Løkke har lagt mærke til vores opråd. Det ved jeg, at Vivis familie også blev. Det er endnu et skridt på vejen til at politikerne begynder at tage det der skete og de problematiske arbejdsvilkår vi har alvorligt. At det nu er så voldsomt og alvorligt det der sker i det offentlige, lyder det fra Vivis tidligere kollega.

- Vivi skal ikke glemmes, politimanden skal ikke glemmes og de andre der har mistet livet i psykiatrien skal ikke glemmes. Det er vigtigt.

- I jeres brev til statsministeren opfordrer i til handling - flere hænder og senge - før der sker et nyt drab. Løkke kalder mordet på Vivi for uacceptabelt, tragisk og smerteligt, men er ellers ikke særlig konkret. Er du ikke bange for, det bliver en gratis omgang?

- Det tror jeg ikke. Det forpligter. Nu har han nævnt det også tager jeg kampen op og har tænkt mig at holde ham op på ordet. Nu tager vi nogle skridt. Det er små skridt, men skridt i den rigtige retning, siger Mia Kristine Hansen der håber at hendes og kollegaernes kamp for at Vivi ikke døde forgæves kan være med til at inspirere andre i det offentlige til at kæmpe mod de massive nedskæringer man har oplevet.

Stukket i siden
Vivi Nielsen var ikke mange timer fra at have afsluttet sin aftenvagt den fredag i marts, da hun stod i et lille rum på sit arbejde.

Hun nåede dog aldrig at få fri, for pludselig dukkede en beboer op med en stor kniv og stak hende umotiveret i siden af kroppen. Vivi Nielsen nåede at trykke på sin overfaldsalarm, men det var for sent til at ændre noget.

Vivi Nielsen døde senere på sygehuset, mens hendes mand ventede udenfor.

Drabet har den seneste tid fået opmærksomhed igen, fordi Vivi Nielsen døde, mens hun var på arbejde, ligesom politibetjenten Jesper Jul, der blev skudt og dræbt i starten af december.

Se også: Sender ønske til Løkke: - Husker du vores dræbte kollega?

Se også: Efter syv år på Ringbo: - De er jo ligeglade med afvigerne

Michael Jensen ved spisebordet i hans og Vivi Nielsen nyrenoverede hus. Han har fået lov at holde fri fra sit job på Dana Lim, indtil han er klar til at vende tilbage (Foto: Linda Johansen) Krimi Michaels kone dræbt på bosted: Vivi skal begraves i brudekjolen

Se også: Mens ansatte bliver dræbt: Åbenlyst salg af narko på bosteder

Grundlovsforhøret blev afholdt lørdag ved retten i Holbæk (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) 112 - 26. mar. 2016 - kl. 14:10 Vivis sidste ord: 'Det var ham, der gjorde det'

57 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere