Vold og voldtægtsanklager på Herlufsholm

Politiet har registreret en stribe sager om både vold og voldtægt på Herlufsholm, viser svar til Folketinget

Politiet har fået flere henvendelser efter Herlufsholm-dokumentar, der beretter om vold og krænkende kultur på kostskolen.
Politiet har fået flere henvendelser efter Herlufsholm-dokumentar, der beretter om vold og krænkende kultur på kostskolen.
Følg Politik

Et svar til Folketinget viser, at politiet har registreret en lang række sager om grove overgreb på kostskolen Herlufsholm de sidste ti år.

Kostskolen er kommet i kritisk søgelys, efter at en række tidligere elever i en dokumentar stod frem og fortalte om overgreb og en kultur præget af vold.

- Fra 1. januar 2012 til 17. maj 2022 er registreret i alt ti forhold omhandlende vold, voldtægt eller blufærdighedskrænkelser begået på Herlufsholm Skole og Kostskole, skriver Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i svaret.

Artiklen fortsætter efter videoen...

Se traileren til TV 2 dokumentaren 'Herlufsholms Hemmeligheder' her.
 

Fire voldtægtsanmeldelser
I svaret skriver politiet, at der er 'registreret fire anmeldelser om voldtægt og en anmeldelse om blufærdighedskrænkelse begået på Herlufsholm Skole og Kostskole.'

Tre af sagerne om voldtægt er politiet ikke gået videre med, da man ikke har vurderet, at den sigtede ville kunne blive dømt.

I den sidste sag om voldtægt og i sagen om blufærdighedskrænkelse er der afsagt dom ved byretten, der dog er anket.

Voldssager
I de fem sager om vold er fire af dem anmeldelser. En af dem mod en elev, der var på vej væk fra skolen. Resten 'inde på Herlufsholm Skole og Kostskole'.

Tre af sagerne kører stadig ved politiet, og der er rejst tiltale for vold i én af dem. En fjerde sag er opgivet, da man ikke kunne 'identificere en gerningsperson'.

- Den sidste sag vedrører en henvendelse om vold, som eleven ikke efterfølgende har ønsket at anmelde, hvorfor henvendelsen på nuværende tidspunkt er oprettet om en intern orientering, skriver politiet.

Grove anklager
Svarene er kommet, efter at TV2 viste en særdeles kritisk dokumentar om kulturen på netop Herlufsholm.

I dokumentaren kom det frem, at flere elever har oplevet tæsk, mobning og sågar seksuelle krænkelser som en del af hverdagen på kostskolen.

En elev beskriver, at det var 'normalt', at elever blev udsat for overgreb om natten, hvor de blev holdt fast og fik stukket fingre op i numsen af ældre elever.

Efterfølgende opfordrede politiet til, at nuværende såvel som tidligere elever ville henvende sig, hvis de ønskede at anmelde, at de har været udsat for strafbare forhold - eksempelvis voldsepisoder eller psykisk vold under deres ophold på Herlufsholm Skole.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi oplyste i samme omgang, at man ville undersøge de episoder, der nævnes i dokumentaren.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Herlufsholm er som bekendt en privatskole for landets elite. Læs her, hvilke kendisser der har gået på den omtalte skole, og hvor meget de har betalt for deres ophold.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind