Vraget som minister: Nu griber hun ud efter jobbet Bertel flygtede fra

Den tidligere miljø- og fødevareminister mener selv, hun har det rette CV til en post som generalkonsul

Eva Kjer griber ud efter posten som geenralkonsul i Flensborg, som Bertel Haarder (i midten) ikke ville have alligevel. Foto: POLFOTO
Eva Kjer griber ud efter posten som geenralkonsul i Flensborg, som Bertel Haarder (i midten) ikke ville have alligevel. Foto: POLFOTO

Danmark mangler en generalkonsul i Flensborg.

Efter et noget turbulent forløb, hvor Venstre-veteranen Bertel Haarder endte med at takke nej til posten, skal der udpeges en ny.

Flere lokale medier har i noget tid spekuleret i, at den rette til jobbet kunne være tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), der tidligere på ugen gik imod linjen i sit eget parti omkring det omstridte uddannelsesloft.

Se også: Eva Kjer trodser Løkke: 'Sender et underligt signal'

Selv mener hun, at posten som generalkonsul i Flensborg "ligger lige for" i forhold til hendes profil:

- Jeg har siddet i nogle år som formand for femmandsudvalget – udvalget der varetager relationen til det danske mindretal syd for grænsen.

- Jeg har erfaring fra min tid i Europa-Parlamentet, jeg taler tysk og kommer meget i Tyskland, siger Eva Kjer Hansen til DR.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gav posten til Bertel Haarder, da den garvede kulturminister måtte forlade sin ministerpost i forbindelse med regeringsudvidelsen i november.

Regeringen vil hæve pensionsalderen til 67,5 år. Hvorfor?, spørger Halfdan Christiansen. Foto: Mik Eskestad/Polfoto Meninger Engell: Derfor vil regeringen hæve pensionsalderen

Haarder takkede i første omgang ja til posten som generalkonsul, men han opgav den et par uger senere efter store protester i Flensborg, hvor folk var glade for den mangeårige generalkonsul, Henrik Becker-Christensen.

Bertel Haarder forklarede, at han havde troet, at der var tale om en nybesættelse af stillingen.

Direkte adspurgt, hvorvidt Eva Kjer Hansen vil sige ja til posten i Flensborg, hvis hun bliver spurgt, svarer hun til DR:

- Det har jeg ingen kommentar til.

Det var den omstridte landbrugspakke, der i begyndelsen af 2016 endte med at koste Eva Kjer Hansen posten som miljø- og fødevareminister.

Det skete, efter at flere fremtrædende forskere beskyldte regeringen for at pynte på tallene og underdrive landbrugspakkens skadelige effekter for miljøet. Det fik De Konservative til at udtrykke mistillid til ministeren.

I juni valgte Folketinget også at give hele regeringen en næse i sagen.

Eva Kjer Hansen er blevet det seneste medlem af Tumlinge klubben på Christiansborg. Den består af ministre, der er faldet, men som har en chance for at rejse sig op igen. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Politik Ministrene der faldt som tumlinger

76 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere