Vraget til Løkkes ministerhold: Gade er skuffet

Søren Gades kredsformand lægger ikke skjul på, at Venstre-profilen er skuffet over ikke at blive minister

Søren Gade var ikke blandt Løkkes nye ministre, der blev præsenteret søndag på Amalienborg Slotsplads.

Ét markant navn manglede især på det ministerhold, Lars Løkke Rasmussen præsenterede søndag: Søren Gade.

Det faktum er profilen og stemmeslugeren ikke tilfreds med. Sådan lyder det fra hans formand i Venstres Aalborg Vest-kreds, Svend Erik Jensen, der søndag talte med Søren Gade.

- Han er skuffet. Søren havde givetvist forventet at blive minister. Det har han ikke lagt skjul på, siger Svend Erik Jensen til politiko.dk.

Ved valget fik Søren Gade hele 28.916 personlige stemmer. Ikke mindst på den baggrund undrer det Svend Erik Jensen, at det ikke kunne blive til en ministerpost til Søren Gade.

- Jeg er overrasket og forbavset. Vi kan udbygge det ved at sige, at jeg også er skuffet på de 29.000 vælgeres vegne, der givet havde stemt på ham i en forventning om, at han kunne blive minister, siger Svend Erik Jensen til politiko.dk.

Det nyudnævnte ministerhold. (Foto: Tariq Mikke Khan) Dansk politik Løkke: Derfor valgte jeg ikke Søren Gade

Plastre på såret
Der er dog udsigt til, at Søren Gade får markante poster som plastre på såret. Først og fremmest tegner det til, at han bliver Venstres nye gruppeformand.

- Søren Gade håber og tror jeg - men det er jo ikke noget, jeg kan bestemme, fordi det er et anliggende for Venstres folketingsgruppe - at Søren kan blive ny formand for Venstres folketingsgruppe, lød det søndag fra Lars Løkke Rasmussen.

Om Søren Gade vil sige ja til posten som gruppeformand, er dog stadig et åbent spørgsmål. På valgaftenen gav han udtryk for, at det absolut ikke er alt, han går med til:

- Første gang, man bliver tilbudt en post, siger man ja til alt. Anden gang siger man ikke ja til alt, sagde Gade til Nordjyske.

Løn som minister
Som Ekstra Bladet skriver i dag, kan Søren Gade desuden regne med at blive statsrevisor i stedet for Kristian Jensen, som skal være udenrigsminister.

Posten som statsrevisor giver 300.000 kroner om året, og Gade vil på den måde få, hvad der næsten svarer til en ministerløn. 

92 kommentarer
Vis kommentarer