Vrede over ulovlig skiltekampagne: 4426 km til Syrien

Folketingsmedlem fra DF glæder sig over ulovlige skilte, der viser asylansøgere vejen hjem til Syrien og Irak

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Nu ved migranterne da, hvor langt de har hjem. Rigtig fin og symbolsk aktion!

Sådan lyder det på Facebook fra Danskernes Parti efter ukendte personer har opsat flere vejskilte i Thy - i nærheden af et flygtningecenter - der angiver afstanden til Syrien og Irak. 

Også Dansk Folkepartis viceborgmester i Thisted Kommune og medlem af Folketinget, Ib Poulsen, roser den ulovlige opsætning af skilte.

'Fint tiltag, til at skabe en debat', skriver Ib Poulsen på LimfjordUpdate’s Facebookside.

 

Daniel Carlsen, formand for Danskernes Parti, udtrykker også begejstring over skiltene - men han fralægger sig dog ansvaret for aktionen.

– Vi har længe planlagt en kampagne i byen. Man må formode, at det er folk fra området, der har sat skiltene op og vi bakker naturligvis op om det, siger han til limfjordupdate.dk.

Andre steder vækker skiltekampagnen dog afsky. Vejskiltene er blevet sat op i både Thisted og Hanstholm, men de fleste er angiveligt blevet pillet ned igen af lokale frivillige

En af dem er Signe Marquard Rønn.

– Jeg læste alle kommentarerne og alle synes åbenbart det sjovt og god humor – hvilket jeg ikke kunne se. I min verden er det så usmageligt, nedværdigende, ydmygende og så racistisk som noget kan være, siger Signe Marquard Rønn til limfjordupdate.dk.

Ulovlig kampagne

Ifølge Vejdirektoratet er skiltene ulovlige.

- Hvis man vil have et skilt op på statsvejene, skal man ansøge om det. Det er ikke sket i dette tilfælde, så i vores øjne er skiltene ulovlige, fortæller afdelingsleder i Vejdirektoratet, Søren Kjemtrup, til Ekstra Bladet.

Alligevel er det ikke noget, der får Vejdirektoratet til at skynde sig ud og pille skiltene ned.

- Skiltene ikke er trafikfarlige, så det er ikke noget, vi rykker på nu og her.

Hvis vedkommende havde ansøgt om at sætte skiltene op, havde han eller hun så fået lov til det?

- Jeg tror ikke, den var gået igennem. Vi går efter at skilte med nærområder, og det er Syrien ikke ligefrem, siger Søren Kjemtrup.

1 af 2 Foto: Facebook
2 af 2 Foto: Facebook
632 kommentarer
Vis kommentarer