Vreden vokser i det liberale bagland: - Samuelsen bør ikke fortsætte

Lokalformænd udfordrer LA-toppen, hvor flere ønsker regeringsexit efter skattedramaet. Nok er nok, lyder kritikken

Anders Samuelsen talte med pressen efter Lars Løkke Rasmussens afsløring af de droppede skatteplaner. TV: Jonas Olufson

De liberale protester tager til mod Anders Samuelsen, politisk leder for Liberal Alliance, efter at regeringen har opgivet at få gennemført en stor, ambitiøs skattereform.

Nu taler lokalformænd i partiet ligefrem om at skifte ud i partiets øverste ledelse, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

- Jeg synes, man bør overveje, om man har sat det rigtige hold til at lede partiet frem mod et kommende valg, siger LA’s lokalformand i Fredensborg, Mia Due Christensen, der mener, at Anders Samuelsen har ageret 'taktisk uklogt'.

Nu taler Samuelsens venner om udskiftning i toppen

John Dalgaard, lokalformand for LA i Lejre, kalder situationen for 'en katastrofe' og mener, at Anders Samuelsen ikke bør fortsætte som politisk leder:

- Det synes jeg ikke. Hans troværdighed har lidt et alvorligt knæk, og det er altafgørende, siger han og peger på enten Joachim B. Olsen eller den nuværende undervisningsminister Merete Risager som ny formand.

I Varde konstaterer den lokale LA-formand, Brian Martin Saatterup, at det vil være fint med et lederskifte, så 'vi får et andet syn på tingene og en mere offensiv holdning i stedet for sådan en gang taburetpolitik'.

-  Nok er nok. Lad os nu komme ud af den regering.

Topskvattet lægger sig ned: UNDSKYLD, UNDSKYLD!

Kritikken er usædvanlig, fordi LA er kendt for at være et topstyret parti med et disciplineret bagland, der normalt bakker entydigt op om ledelsen.

Kæmpe bombe
Jyllands-Posten har talt med 54 af i alt 79 lokalformænd i Liberal Alliance, og det er altså flere der nu begynder at betvivle LA-politikerne på Christiansborg.

Der er 39 lokalformænd, der har ønsket at udtale sig i forbindelse med rundringningen. 17 udtrykker direkte skuffelse eller kritiserer direkte, at regeringen for nuværende har opgivet at få gennemført en stor, ambitiøs skatteplan.

Det var i tirsdags, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde hasteindkaldt til pressemøde, og det var her han gjorde klart, at regeringen fuldstændig dropper at komme igennem med en større lettelse af indkomstskatten.

LA'ere opfordrer Samuelsen til regeringsexit

- Vi må sande, at vi ikke denne omgang kan indfri vores ambition om at give familierne mere luft i budgetterne. Det synes jeg, er trist, sagde statsministeren på pressemødet.

Liberal Alliance havde ellers brugt hele december måned på at sige, at de ikke ville stemme for Finansloven, hvis der ikke kom en skatteaftale i forbindelse med forhandlingerne.

Alligevel måtte Samuelsen kravle ned fra træet og erkende, at der ikke kom en skatteaftale på plads inden jul.

Samuelsen efter gigantisk nedtur: Nu tager vi den i små bidder

Og i tirsdags måtte han igen sluge en kamel.

'I disse dage er vi så igen i massivt stormvejr. Der har været skrevet og sagt rigtig meget i de seneste uger om finanslov, om skatteforhandlinger og om udlændingepolitikken. Og der har været sagt og skrevet meget om mig, Liberal Alliance, vores position, vores synspunkter, om vi er vindere eller tabere, om vi skal sidde i regering eller ej,' skrev han på sin Facebook-profil.

Alligevel forsvarede han i barske toner, at LA bliver i regeringen på trods af nederlaget.

'Vi har ved vores blotte tilstedeværelse i regeringen sikret, at en lang række dårlige forslag aldrig nogensinde er blevet til noget. Det kan vi ikke forhindre udenfor regering,' stod der i opslaget.