Vrider armen rundt på Støjberg

Tre partier i Folketinget er utilfredse med integrationsminister Inger Støjberg (V) - og de har flertal

S, DF og LA kræver handling fra Inger Støjberg. Foto: Jens Dresling/Polfoto
S, DF og LA kræver handling fra Inger Støjberg. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Dansk Folkeparti og Liberal Alliance går nu uden om regeringen i en politisk bypass-operation, der skal sikre nye udlændingestramninger.

De to partier i blå blok synes, at udlændingeminister Inger Støjberg (V) er for langsom til at få skærpet forholdene for udviste kriminelle på tålt ophold. Derfor er de gået sammen med Socialdemokraterne om et beslutningsforslag, som dermed har flertal på Christiansborg.

- Vi har spurgt Venstre, og de vil være med, og vi har rejst det overfor regeringen et par gange tidligere, men der kommer ikke så meget ud af det, og så forhører vi os hos andre partier, siger DF’s integrationsordfører Martin Henriksen.

Helt konkret er det alternative flertal på Borgen enige om at tvinge Inger Støjberg til at genåbne en arbejdsgruppe for skrappere regler for tålt ophold.

Krimi Tre mænd varetægtsfængslet efter overfald i Sandholmlejren

Gik i stå
Arbejdsgruppen bestående af folk fra Justitsministeriet, Rigspolitiet og Udlændingestyrelsen blev nedsat i 2014 for at undersøge strengere straffe for ikke at overholde meldepligten.

Samtidig skulle man se på, om der kan skæres i ydelserne, og om det er muligt at bruge elektroniske fodlænker over for personer på tålt ophold i videre omfang end i dag.

Men arbejdet gik i stå, da der blev udskrevet valg sidste år, og Inger Støjberg har ikke genåbnet undersøgelsen, hvilket har skabt utilfredshed hos Liberal Alliance.

- Det handler om politisk indhold, og vi er utålmodige for at få undersøgelsen færdiggjort. Vi er blevet spurgt af DF, om vi ville være med, og så har de overtalt Socialdemokraterne, hvilket vi kun kan glæde os over, siger politisk ordfører for Liberal Alliance, Simon Emil Ammitzbøll.

Krimi Hver tredje udlænding på tålt ophold begår kriminalitet

Smykkelov skræmmer
Dansk Folkeparti vurderer at den omstridte smykkelov måske kan have skræmt regeringen fra flere stramninger.

- Støjberg har leveret gode ting på udlændingeområdet, men der er en tendens til, at regeringen er gået i stå efter den internationale debat om smykkeloven. Regeringen er gået ned i gear, og jeg ved ikke, om de er blevet skræmt, men det går langsommere nu, siger Martin Henriksen.

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen iværksatte undersøgelsen som justitsminister, og nu vil retsordfører Trine Bramsen have den gjort færdig.

- Inger Støjberg har syltet det arbejde, som var sat i gang for at stramme vilkårene, og det vidner om en regering, som er fuldstændig ligeglad med, at vi har nogle uønskede mennesker, som gang på gang bryder vilkårene for at være i Danmark, siger Trine Bramsen.

Arbejdsgruppen skal ifølge de tre partier aflevere en rapport med anbefalinger til september.

Inger Støjberg er bedre i marken end ved forhandlingsbordet, mener hendes kritikere. Foto: Jonas Olufson Plus DF truer Støjberg: For meget snak - for lidt handling

706 kommentarer
Vis kommentarer