VVS'er til Sass: Har aldrig hørt noget lignende

VVS’eren Ole Fält mener, at Henrik Sass Larsen er helt galt på den, når han siger, at prisen på en håndværker er alt for dyr

VVS'eren Ole Fält (foto: Rumle Skafte)
VVS'eren Ole Fält (foto: Rumle Skafte)
Følg Politik

– Jeg har aldrig hørt noget lignende.

Sådan lyder den spontane reaktion fra VVS’eren Ole Fält, da Ekstra Bladet fortæller ham om, at Henrik Sass Larsen mener, at det er alt for dyrt at få en håndværker.

– Han er på galt spor. Han går jo mod sine kernevælgere. Jeg forstår ikke, hvad han vil med det budskab, konstaterer Ole Fält, der er ansat som blikkenslager-svend i firmaet Poul Christensen VVS, hvor han er tillidsmand.

Henrik Sass har blandt andet udtalt til ugebrevet A4:

– Vi har brug for flere fagligt uddannede til at sætte gang i konkurrencen og dermed sænke priserne. Er der nogen, der tør bestille en VVS’er til at komme hjem og lave noget hos sig selv? Det har man vel dårligt råd til.

Sass til de danske håndværkere: I er for dyre

Ole Fält slår fast, at han generelt ikke har noget imod den røde regering, men han giver altså ikke meget for Sass’ udtalelse om, at der bør være øget konkurrence.

– Du kan fanme tro, at der er hård konkurrence, lyder det fra Ole Fält.

– Priserne er så langt nede, som de kan være. Krisen har sat sine spor. Der er ikke mange, der tjener store penge i VVS-branchen, det er der altså ikke, siger VVS’eren og peger på, at ham og hans kolleger i stigende grad mærker presset fra udenlandske konkurrenter.

Ekstra Bladets politiske redaktør Steen Larsen vender her Sass-sagen.

Røde tal
Under alle omstændigheder vil Ole Fält ikke høre tale om, at det er en guldrandet forretning at være VVS’er. Prisen dækker nemlig over en række elementer - ikke mindst en kvalitetssikring.

– Det er jo ikke bare lige at få en blikkenslager ind gennem døren og skrue et lokum på og køre igen. Sådan er virkeligheden ikke i firmaet. Det er en helhed med mange forskellige niveauer, lyder det fra Ole Fält, der fortæller, at virkeligheden for mange VVS-firmaer er, at der er røde tal på bundlinjen.

Torben Albert Olsen, som er medindehaver af Haugaard & Omegnens VVS, mener ikke, at Henrik Sass har helt styr på regnestykket. (Journalist/foto: Stig Thøgersen)

Henrik Sass fik ros torsdag morgen i 'Til Stålet'.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+