Annonce:
Annonce:

Wafande udstiller Støjberg som nazistisk brystbombe: - Det er usmageligt!

Inger Støjberg portrætteres af musikeren Wafande som den nazistiske brystbombe Ilse med partifællerne Søren Pind og statsminister Lars Løkke Rasmussen som SS-officerer

Wafandes Instagram-opslag af Inger Støjberg som nazist. (Screenshot)
Wafandes Instagram-opslag af Inger Støjberg som nazist. (Screenshot)
Annonce:
Følg Politik

Med svulmende bryster og et stort hagekors bag sig er endnu en dansk politiker blevet sammenlignet med nazisterne.

Den danske musiker Wafande slog tidligere i dag et billede op på sin Instagram-profil, hvor intergrationsminister Inger Støjbergs (V) ansigt er blevet placeret på kroppen af den sadistiske Ilse fra den amerikanske pornografiske film 'Ilse: Hunulven fra SS' fra 1975.

På det manipulerede billede er filmtitlen ændret til 'Inger: Hunulven fra V', mens partifællerne Søren Pind og statsminister Lars Løkke Rasmussen har fået rollerne som SS-officerer. Til billedet har musikeren selv skrevet:

- Har du set filmen om Inger? Baseret på en sand historie.

Inger Støjberg har ikke selv ønsket at kommentere billedet over for Ekstra Bladet, men integrationsministeren har dog selv lavet et opslag på Facebook:

Annonce:

- Noget tyder simpelthen på, at jeg bedre kan lide Wafandes musik, end han kan lide min politik, skriver Inger Støjberg til et screenshot af billedet.

Løkke udstillet som nazi-leder

Pas på med at dæmonisere
Sammenligninger med nazismen og SS-officerer er ikke ligefrem noget, der falder i politikernes smag. Flere politikere fra andre partier raser over Wafandes Instagram-opslag.

- Det er usmageligt at trække nazikortet, bare fordi man er uenig med dem. Vi lever i et demokrati, hvor folk kan sige, hvad de tænker, men jeg har også retten til at sige, når de går over stregen. Og jeg synes, dette er over stregen og usmageligt, siger Socialdemokraternes politiske ordfører Nicolai Wammen.

- Jeg synes, man skal passe meget på med at dæmonisere Inger Støjberg eller andre. Både politikere og kunstnere og andre har et ansvar for, at vi har en ordentlig politisk debat i Danmark, hvor man ikke giver indtryk af, at nogle af de demokratisk folkevalgte er nazister.

V-ordfører om nazi-tegning af Løkke: En skændsel

Annonce:

Efter nazi-sammenligning: Nu slår Danmark igen

Trætte af sammenligningen
Også Dansk Folkepartis politiske ordfører Peter Skaarup er forarget over plakaten.

- Det er en total underlig tilgang til debatten. Vi har ikke noget at skamme os over, og det har Inger Støjberg heller ikke, siger han.

For blot en uge siden blev den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen tegnet som nazist i den britiske avis The Guardian.

- Jeg tror, danskerne er trætte af disse sammenligninger med nazister, og man har ikke lyst til at høre om det, fordi det var så væmmeligt og grotesk det, som nazisterne stod bag. Og det er så langt fra det, regeringen står bag, fortæller Peter Skaarup.

Wafande har endnu ikke svaret på Ekstra Bladets henvendelse, men slettede opslaget fra sin Instagram kort tid efter, avisen havde kontaktet hans presseansvarlige Maha Gazee for en kommentar.

Den oprindelige filmplakat fra 1975.
Den oprindelige filmplakat fra 1975.
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: