Wammen angriber imamer efter TV2-fordømmelse: Formørkede

Socialdemokraternes politiske ordfører forstår ikke, at 31 imamer ikke beklager, men i stedet kritiserer TV2

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)
Følg Politik

- De er virkelighedsfjerne og formørkede.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes politiske ordfører Nicolai Wammen, efter at 31 imamer, efter et møde ved Islamisk Kulturcenter i København, skyder med skarpt efter TV2.

Imamerne siger efter mødet, at TV2-dokumentarserien "Moskeerne bag sløret" har hængt dem ud og har skadet integrationen.

Dokumentaren har ved hjælp af skjult kamera afsløret, at imamer fra otte moskeer blandt andet har undervist i stening af utro kvinder og vejledt kvinder til at blive hos deres voldelige mænd.

Men det er en underlig reaktion fra imamerne, mener Nicolai Wammen.

- De imamer, der mødtes her til aften, havde en rigtig god mulighed for at tage afstand for stening, voldtægt, vold og social bedrageri. Det gjorde de ikke.

- De er virkelighedsfjerne og formørkede, når de i stedet skælder ud på TV2 og fordømmer en tv-station. Det understreger desværre, at de her imamer ikke har forstået det danske samfund og det danske demokrati.

Spørgsmål: Anoura Touini, der er talsmand og bestyrelsesmedlem i Københavns Moské, siger, at TV2-dokumentaren har været ødelæggende for integration. Hvad siger du til det?

- Det, der er ødelæggende for integrationen, er, når imamer siger til muslimske kvinder, at de ikke må komme ud på arbejdsmarkedet, hvis der er mænd, at kvinder ikke selv bestemmer over sin krop, og at det er i orden at slå børn med mere.

- Det er den reelle udfordring, siger Nicolai Wammen, som derfor mener, at imamerne skal mødes med det kontante svar:

- Det er helt uacceptabelt i det danske samfund. Men alle de muslimer, der gerne vil være en del af fællesskabet og integreres, de har vores opbakning, og vi vil støtte dem i kampen mod de formørkede typer.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+