Wammen i angreb på Løkke: Sjofler stort klimamøde

Socialdemokratiet vil have statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at underskrive klimaaftale i New York

Wammen (tv) kritiserer Lars Løkkes beslutning om at blive væk fra en stor klima-ceremoni i New York
Wammen (tv) kritiserer Lars Løkkes beslutning om at blive væk fra en stor klima-ceremoni i New York

Socialdemokraterne retter nu en hård kritik af Lars Løkke Rasmussens beslutning om at droppe en stor klima-ceremoni i New York.

Partiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, mener således, at det er helt forkert, at statsministeren ikke er med, når flere stats- og regeringschefer 22. april i New York underskriver klimaaftalen fra Paris ved en større ceremoni i FN. Løkke lader klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) underskrive for Danmark.

- Det er en helt forkert beslutning, at statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke ønsker at deltage i FN’s generalsekretærs store klimamøde i New York, siger Nicolai Wammen i en skriftlig kommentar.

Lars Løkke Rasmussen er formand for Venstre og statsminister i Danmark (Foto: Tariq Mikkel Khan) Dansk politik Statsministeren melder afbud til stor klimaceremoni i FN

60 stats- og regeringschefer fra 130 lande deltager i ceremonien, men ingen nordiske statsministre deltager.

- Danmarks statsminister bør naturligvis i lighed med en lang række andre stats- og regeringschefer være med til at understrege vigtigheden af den fortsatte kamp for at bekæmpe klimaforandringer, siger Nicolai Wammen.

Næppe andre vigtige møder
Den politiske ordfører kan slet ikke se, at Løkke har nogen god grund til at blive væk fra det store klima-møde.

- Desværre virker det mildest talt ikke som om, at den grønne dagsorden står højt på Lars Løkke Rasmussens og regeringens dagsorden, men det er ganske enkelt ikke nogen undskyldning for, at statsministeren bliver væk, og da mødet finder sted Store Bededag skyldes det næppe andre vigtige møder i statsministerens kalender denne dag, siger Nicolai Wammen.

Statsministeriet forklarer over for Ritzau, at Lars Løkke deltog ved COP21 i Paris, hvor klimaaftalen blev indgået.

- Ved den formelle underskrivelsesceremoni i New York bliver Danmark repræsenteret af energi-, forsynings- og klimaministeren, oplyser Statsministeriet til Ritzau.

194 kommentarer
Vis kommentarer