Annonce:
Annonce:

Wammen: Ingen grund til at tjekke mig

Finansminister Nicolai Wammen vil ikke kontrollere, om pengene passer i finansminister Nicolai Wammens statskasse. - Der er jo styr på det, bedyrer han

Finansminister, Nicolai Wammen, ser ingen grund til at gå statskassen efter i sømmene i et såkaldt kasseeftersyn. - Der er jo styr på det, bedyrer han

Minister: Ingen grund til at undersøge mig
Annonce:
Følg Politik

Der er jo styr på det.

Sådan lyder finansminister Nicolai Wammens begrundelse for at bryde med en fast tradition på Christiansborg om, at en nytiltrådt regering går statskassen efter i sømmene for at se, om alting stemmer. Det sker via et såkaldt 'kasse-eftersyn'.

Det gennemførte Socialdemokratiet i 2011, da Helle Thorning-Schmidt overtog magten efter Lars Løkke Rasmussen. Løkke gjorde gengæld i 2015, og i 2019 var det så Wammens tur til at tjekke Løkkes kasse.

Nu sidder Wammen, Venstre og Lars Løkkes Moderaterne så i regering sammen, og nu er der pludselig ikke noget behov for at undersøge, om der skulle gemme sig ubetalte regninger - eller omvendt en krukke med guld - i statskassen.

Annonce:

Jeg er jo minister
Det bad Ekstra Bladet Wammen om at begrunde i sidste uge. Det gjorde han ikke. Så da regeringen mandag holdt pressemøde om inflationshjælp ti milliarder, gav vi finansministeren en ny chance:

- Nicolai Wammen, hvorfor laver I ikke et kasse-eftersyn?

- Jamen, der er jo ingen grund til at lave et kasse-eftersyn, for der er jo styr på butikken.

- Du spurgte mig forleden, om jeg vil lave et kasse-eftersyn på mig selv. Og nu har jeg jo siddet i tre et halvt år som finansminister, og vi har en stærk dansk økonomi, der er styr på det, og det fortsætter vi med sammen med Venstre og Moderaterne, siger finansministeren.

I starten af året viste tal fra Nationalbanken, at der lå 52 milliarder kroner mere i statskassen, end Finansministeriet havde skønnet.

Og de tidligere tiders kasse-eftersyn er da også altid blevet begrundet med, at de blot er udtryk for snusfornuftigt købmandskab.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Regeringen vil ikke tjekke om pengene stemmer i statskassen, som man ellers plejer at gøre, når der kommer en ny regering. Hør interview med finansminister Nicolai Wammen i 'Ingen kommentarer' herunder

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: