Annonce:
Annonce:

Wammen om feriepenge: - Vi starter i morgen

Finansminister Nicolai Wammen fortæller i Folketingssalen, at drøftelserne om danskernes feriepenge starter torsdag. Samtidig kalder han det for et stærkt værktøj

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

- Vi starter drøftelserne i morgen.

Sådan lyder meldingen fra finansminister Nicolai Wammen, da han i Folketingssalen blev spurgt, om danskerne snart kan få udbetalt de indefrosne feriepenge.

Nicolai Wammen forklarer efterfølgende til Ritzau, at de indefrosne feriepenge er med i regeringens overvejelser som en metode til at stimulere økonomien.

- Jeg ser feriepengene som et stærkt værktøj i kassen, og vi vil i morgen (torsdag, red.) drøfte med Folketingets partier, hvilke forskellige værktøjer vi kan bringe i anvendelse, siger finansministeren.

Nicolai Wammen vil dog ikke kommentere, om feriepengene bliver en del af regeringens sommerpakke.

- Jeg tror ikke, at vi kommer det nærmere i dag. Vi taler med folketingets partier om i morgen, hvilke initiativer vi synes er fornuftige, siger han.

Annonce:

Meldingen kommer i kølvandet på Mette Frederiksens lille feriepenge-bombe tirsdag, hvor hun sagde, at udbetaling af feriepenge indgår 'utroligt meget i vores overvejelser', når danskerne skal have en sommergave for at sætte gang i økonomien efter coronakrisen.

Hvorfor er mine feriepenge indefrosset?

Den nye ferielov bygger på begrebet samtidsferie. Det betyder, at du løbende sparer ferie op, så du kan holde ferie i takt med, at du optjener den. Helt konkret tjener du 2,08 feriedage pr. måned fra 1. september 2020. De nye regler betyder, at der er opstået en overgangsperiode, og så har vi problemet. Både din i forvejen opsparede forskudte ferie og din samtidsferie ville betyde, at du ville have 10 ugers ferie på et år. Det ville blive alt for dyrt for arbejdsgiverne, og så har politikerne besluttet at indefryse din forskudte ferie.

Hvornår får jeg dem udbetalt?

I princippet får du først dine penge, når du har ret til din folkepension. Medmindre regeringen og Folketingets partier beslutter, at de skal udbetales til danskerne før.

Hvor meget får jeg?

Det figurerer sandsynligvis på din lønseddel, hvor mange feriepenge du præcist har optjent indtil videre. Alternativt kan du få en idé om det ved at benytte beregneren herunder. Du kan selv beregne beløbet ved at tage 12,5 procent af den lønindtægt, som du har haft i perioden 1. september 2019 til 31. august 2020.

Hvorfor skal jeg betale skat af dem?

Du skal altid betale skat af dine feriepenge. Det ville du også gøre, hvis de blev udbetalt på normal vis, der sker det bare automatisk og løbende. Hvis du helt ekstraordinært får dem udbetalt, så er det IKKE sket automatisk, og så skal du betale skat af dem.

Uklar fordeling
I skrivende stund er det fortsat uklart, hvordan pengene bliver fordelt i sommerpaken.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er de såkaldte 'helikopter-penge' en del af overvejelserne. Altså en check fra staten, som bliver delt ud til en større gruppe danskere.

Få udbetalt dine feriepenge: Nu rykker det nærmere

De indfrosne feriepenge er også en mulighed. Siden september sidste år er et beløb svarende til 12,5 procent af danskernes ferieberettigede løn blevet indefrosset.

Flere partier har foreslået, at pengene bliver udbetalt netop nu. Det er ellers meningen, at de fastfrosne midler først skal udbetales ved folkepensionsalderen.

Det figurerer sandsynligvis på din lønseddel, hvor mange feriepenge du præcist har optjent indtil videre. Alternativt kan du få en idé om det ved at benytte beregneren herunder.  

Annonce:

Få udbetalt dine feriepenge: Nu rykker det nærmere

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: