Wammen til Løkke: Stop gemmelegen og læg kortene på bordet

Løkke har givet forkerte oplysninger til Folketinget, da oppositionen under et samråd i november spurgte ham ind til hans relationer til de såkaldte kvotekonger, det mener professor i forvaltningsret

Statsminister Lars Løkke Rasmussen ankommer  til Torskegilde på Thyborøn havn hvor han sammen med sin kone Sôlrun Løkke Rasmussen fik penge til Løkkefonden. Kvotekonge og storfisker John-Anker  Hametner Larsen stod for arrangementet, og han har også givet statsministeren et gratis sommerhusophold i gave. Foto: Ernst Van Norde.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen ankommer til Torskegilde på Thyborøn havn hvor han sammen med sin kone Sôlrun Løkke Rasmussen fik penge til Løkkefonden. Kvotekonge og storfisker John-Anker Hametner Larsen stod for arrangementet, og han har også givet statsministeren et gratis sommerhusophold i gave. Foto: Ernst Van Norde.

Nu må der for alvor sættes en stopper for statsministerens gemmeleg i forhold til sagen om hans relationer til de såkaldte kvotekonger, det mener socialdemokratiets politiske ordfører Nicolai Wammen.

- Nu må den her gemmeleg stoppe – Lars Løkke Rasmussen må lægge kortene på bordet og fortælle, hvad det er, der er foregået, siger han til Ekstra Bladet.

Folketinget har nu indkaldt Lars Løkke til et nyt samråd, fordi de ifølge Wammen ikke mener, at Løkkes forklaringer 'hænger sammen'.

Det bakkes op af Jørgen Albæk Jensen, der er professor i forvaltningsret ved Juridisk Institut på Aarhus Universitet, som også mener, at Løkke har givet forkerte oplysninger til Folketinget, da han under et samråd om sagen i november sidste år kaldte det både 'ulækkert' og 'uværdigt', at oppositionen spurgte ham til, om han havde relationer til de såkaldte kvotekonger.

 

Først ignoreret: Sådan fik kvotekonge Løkke på krogen

Her forklarede Løkke også, at han havde mødt 'en bestemt fisker ovre i Thyborøn' til et velgørende arrangement, men 'jeg har ikke nogen relation, der på nogen måder skulle være styrende i forhold til, hvad jeg går og tænker'.

- Han sidder notorisk på det samråd og giver indtryk af, at det er helt i skoven, at han skulle have haft noget med ham at gøre. Og så viser det sig efterfølgende, at han faktisk har fået en gave til en værdi af 10.000 kroner af ham. Så helt ubekendt med de kvotekonger er han ikke, og så er det vildledning og en overtrædelse af ministeransvarlighedsloven om at give fyldestgørende oplysninger, siger Jørgen Albæk Jensen til Berlingske, der kalder det en 'alvorlig sag'.

V-folk ryster på hovedet over Løkke: Sig dog nej

- Han må ikke stikke noget ind under stolen, siger Nicolai Wammen, og opfordrer Løkke til at møde op på samrådet.

- Det nytter ikke noget, at statsministeren leger gemmeleg med folketinget og ikke stiller op til et samråd, hvor han skal forsvare, hvordan de udtalelser han kom med på det seneste samråd hænger sammen med, at det efterfølgende er kommet frem, at han har fået en gave til en værdi af cirka 10.000 kroner fra en mand, som man må forstå han dårligt nok kendte, fortsætter han.

Derfor efterspørger Nicolai Wammen nu et fyldestgørende svar fra statsministeren, der skal kortlægge, hvad der er op og ned i sagen.