William Kvist sender flere penge til Elbæk

Fodboldspilleren William Kvist bliver ved med at donere penge til Alternativet. I 2017 sendte han 15.000 kroner til Uffe Elbæks kasse

Foto: Jens Dresling/Jonas Olufson
Foto: Jens Dresling/Jonas Olufson

Fodboldspilleren fra FC København William Kvist er så glad for Uffe Elbæks politiske projekt, at han bliver ved med at donere penge til Alternativet.

Det har tidligere været fremme, at landsholdsspilleren ad mindst tre omgange har spyttet 10.000 kroner i partiets kasse. Nu viser listen over donationer til Alternativet i 2017, at Kvist har sendt yderligere 15.000 kroner til Elbæks tropper.

Hos Alternativet bekræfter kasserer Tobias Jørgensen, at det er fodboldspilleren William Kvist, som står bag donationen.

I et interview med Berlingske har William Kvist forklaret, at kærligheden til Alternativet blev vakt, mens han boede i den tyske by Stuttgart i 2013. Her sad han en morgen og så Uffe Elbæk og Josephine Fock på tv, hvor de præsenterede deres nye politiske projekt:

- Dét, jeg kunne høre på Uffe Elbæk, var nogle, der drømte, nogle der havde en drøm for Danmark. En vision, som jeg kunne se for mig, og ikke bare en masse tal eller en kamp om magten, sagde Kvist og fortsatte:

'10.000 kroner bum, af sted'
- Jeg kunne enormt godt lide, at der var én som stillede sig frem og sagde: Det er den her retning, vi vil. Der var ingen politiker, der havde forført mig på den måde før.

- Det bliver altid meget konkret, og dér savner jeg en vision, en ramme, en drøm for Danmark. Der var noget, som ramte mig den dag i Stuttgart, fortalte William Kvist.

Samme dag, som Uffe Elbæk præsenterede sit projekt, besluttede William Kvist sig for, at han ville støtte partiet økonomisk:

- Jeg skrev en mail, hvor jeg ønskede tillykke med projektet, og så støttede jeg samme dag. 10.000 kroner bum, af sted. Jeg sagde til mig selv, at man måtte støtte det, man tror på. Nu skulle jeg gøre noget, lød det fra William Kvist om første gang, han sendte økonomisk støtte til Alternativet. 

246 kommentarer
Vis kommentarer