WWF: Regeringen lægger sig i klima-hængekøjen

Regeringens lavere klimamål svarer til op mod to millioner tons ekstra CO2-udledning om året, siger WWF

Når klimaminister Lars Chr. Lilleholt stiller sig tilfred med at nå en reduktion i CO2 på 40 procent i 2020, så svarer det til en ambition om at lægge sig godt til rette i hængekøjen.

Det påpeger klimachef i WWF Verdensnaturfonden John Nordbo.

- Med de aftaler, der allerede er indgået, og som derfor bare skal følges til dørs, så vil man nå en CO2-reduktion på 37 procent i 2020, som jeg kan forstå, at ministeren er tilfreds med, siger han.

- Så på den måde er det jo en slags hængekøje, for man behøver sådan set ikke gøre ret meget mere, siger han.

Målet om de 40 procents reduktion i Danmarks CO2-udledning er målt fra året 1990. Ifølge de seneste tal fra Energistyrelsen var man i 2013 oppe på 30 procents reduktion, men dertil kommer så aftaler, der skal øge reduktionen yderligere frem mod 2020, påpeger John Nordbo.

- Hvis du omregner forskellen på 37 procents reduktion og 40 procents reduktion, så taler vi noget i omegnen af halvanden til to millioner tons mere CO2 om året. Og vi sender et helt forkert signal til omverdenen, siger han.

- Og det er bestemt ikke en håndsrækning til dansk erhvervsliv. Danmark er det land i verden, der har flest beskæftigede med at producere løsninger på klimaproblemer, siger han

Målet om at reducere CO2-udslippet med 40 procent stammer fra en aftale mellem den daværende SR-regering samt SF og Enhedslisten. Og nok så væsentligt: De Konservative.

Venstre er med andre ord ikke med i aftalen, og det gør, at De Konservative er afgørende for, om Venstre-regeringen kan komme igennem med sit ønske. Og WWF opfordrer De Konservative til at holde sig til aftalen.

- Jeg kan kun opfordre De Konservative til at holde fast i den aftale de indgik med den tidligere regering om at reducere med 40 procent, siger han.

4 kommentarer
Vis kommentarer