Yahya-formand: Vi har klaget til Helle

Nationalpartiets formand Kashif Ahmad mener, at det er 'alt for påfaldende', at partiet endnu ikke er opstillingsberettiget på grund af nøl med Nemid

Nationalpartiets formand retter nu en alvorlig kritik mod Helle Thorning og Indenrigsministeriet.

- Man kan stille spørgsmålet, om det er en demokratisk stat eller en kontrolstat, siger Kashif Ahmad til Ekstra Bladet.

Det sker, fordi Nationalpartiet endnu ikke har fået godkendt nok vælgererklæringer til at kunne opstille som parti til folketingsvalget, statsminister Helle Thorning har udskrevet.

Johanne reddet på målstregen: Det scorer hun

Han påpeger, at Nationalpartiet har samlet flere tusinde vælgererklæringer flere end de krævede, men at bureaukratiet har slugt mange af dem. Og fordi Indenrigsministeriet ikke har fået proceduren klar for, at man kan indsamle vælgererklæringer via Nemid, bliver Nationalpartiet holdt ude.

En kritik han også har rettet til både Helle Thorning i Statsministeriet og Morten Østergaard i Indenrigsministeriet.

- Det er påfaldende, at jeg lige har fået en mail fra Indenrigsministeriet, hvor de skriver, at de i begyndelsen af juni, vil komme tættere på en lanceringsdato for Nemid. Det er påfaldende, at det lige falder sammen med, at der bliver udskrevet valg. Det er fuldstændig skandaløst, siger formanden for Nationalpartiet, hvor Yaya Hassan er det mest kendte ansigt.

- På en dag som i dag, synes jeg, at man skal stille spørgsmål ved demokratiet. Vi står med over 50 procent af de påkrævede vælgererklæringer, og alligevel kan vi ikke få lov at stille op.

- Men I har jo ikke fået godkendt de cirka 20.000 erklæringer I skal. Det ville vel nærmere være udemokratisk, hvis I fik lov at stille op, når I ikke har de nødvendige underskrifter?

- Nej, det synes jeg ikke. Vi mangler at få godkendt syv tusinde erklæringer, men vi kan se, at der er gået 31.000 vælgererklæringer igennem. Og Alternativet havde samme problem, de skulle op på 40.000 vælgererklæringer, fordi folk mistede vælgererklæringerne. De havde så bare tiden med sig.

- Det er det, jeg synes er udemokratisk. Alt andet er Nemid-baseret i dag, og vi står med 50 procent flere underskrifter, end det, der er kravet. Men vi bliver hæmmet af bureaukratiet, så vi står med checken i hånden, men kan ikke få pengene for den. Det er udemokratisk.

- Men sådan har det jo altid været?

- Det er rigtig nok, at dengang DF blev opstillet var det på samme  måde. Men i mellemtiden er alt andet blevet digitaliseret, så hvorfor er det her det eneste, der ikke er?

- Men det har ikke altid været sådan. Dengang Ny Alliance stillede op, blev vælgererklæringen sendt til partiet, når den var godkendt. Det har man besværliggjort, så vi modtager dem, der ikke er godkendt, mens de godkendte ryger tilbage til borgeren. Det virker meget mærkeligt.

- Hvad mener du med, at det virker mærkeligt og påfaldende?

- Jeg synes det er alt for påfaldende, at der er en lanceringsdato, der hedder 1. januar 2015, da vi opretter partiet. Så bliver det udskudt til foråret. Så hedder det marts. Så hedder det april. Og så hedder det maj, og nu hedder det nok begyndelsen af juni, og så falder valget lige nu.

Så det skulle ikke undre mig, at løsningen kommer lige op til valget eller lige bagefter, så vi i hvert fald ikke har mulighed for at benytte sig af den. Det er meget mærkeligt og påfaldende.

- Mener du, at det er et forsøg på at holde jer ude?

- Det ved jeg ikke – jeg kan kun sige, at vi er blevet hæmmet, og var Nemid-løsningen blevet lanceret, så havde vi været opstillingsberettiget. Det er mærkeligt, at man sidder med en email, hvor der står at de regner med, at den kommer i begyndelsen af juni, og så bliver valget udskrevet nu.

- Det siger jeg også på baggrund af, at vi både har skrevet til statsministeren flere gange og indenrigsminister Morten Østergaard flere gange. Men ingen af dem har haft tid til at lytte.

Han fortæller, at partiet har en uge endnu til at samle de nødvendige underskrifter. Ellers vil partiet stille op som løsgængere i ni ud af ti storkredse. Kun på Bornholm, vil det ikke være muligt at finde en løsgænger fra Nationalpartiet, siger Kashif Ahmad til Ekstra Bladet.

Vi har kontaktet Indenrigsministeriet og venter på en kommentar.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.