Yahya Hassan anholdt efter værtshusbesøg

Østjyllands Politi bekræfter, at folketingskandidat Yahya Hassan har været kortvarigt anholdt natten til søndag

Yahya Hassan har natten til søndag været kortvarigt anholdt efter et værtshusbesøg i Aarhus. (Foto: Finn Frandsen)
Yahya Hassan har natten til søndag været kortvarigt anholdt efter et værtshusbesøg i Aarhus. (Foto: Finn Frandsen)

Ved du noget? Send en mail til 1224@eb.dk eller sms til 1224 (alm. takst)

Nationalpartiets kontroversielle folketingskandidat Yahya Hassan har natten til søndag været anholdt af betjente fra Østjyllands Politi.

Det bekræfter vicepolitiinspektør Sten Sørensen over for Ekstra Bladet.

- Jeg kan bekræfte, at Yahya Hassan kortvarigt har været anholdt. Men derudover har vi ingen kommentarer, siger Sten Sørensen, som altså heller ikke vil komme ind på, om folketingskandidaten er sigtet for noget.

Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at få Yahya Hassan i tale. Men Nationalpartiets stifter Kashif Ahmad, der har pressevagten søndag, har ikke hørt noget fra hverken Hassan selv eller andre om anholdelsen.

- Det har jeg ikke hørt noget om, siger Kashif Ahmad.

Teede sig åndssvagt
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger fandt anholdelsen sted efter et besøg på værtshuset Under Masken i Aarhus. Det var på det sted, at Yahya Hassan for et par år siden debuterede med at læse op af sine digte.

Ekstra Bladet erfarer, at Yahya Hassan var blandt de sidste gæster på værtshuset natten til søndag. Han skulle angiveligt være blevet anholdt, fordi han i første omgang havde teet sig åndssvagt over for personalet på stedet. Siden ønskede han ikke at oplyse sit navn over for de betjente, der kom til. Yahya Hassan skulle ifølge øjenvidner have forsøgt at løbe væk.

For blot et par uger siden fik Yahya Hassan en ærespris på værtshuset. Det var den såkaldte Krulturpris, som også Peter A.G. og L.O.C. tidligere har fået for deres evne til at sætte Aarhus på landkortet.

TV: Nu er Yahya Hassan dømt

Værtshusejer bekræfter besøg
Værtshuset er ejet af kunstneren Hans Krull, som ikke har nogen som helst kommentarer om det skete til Ekstra Bladet bortset fra, at han bekræfter, at Yahya Hassan var på værtshuset. Selv var Hans Krull ikke til stede.

Yahya Hassan stiller op til folketingsvalg som løsgænger i Østjyllands Storkreds. Nationalpartiet mangler 6.000 vælgererklæringer for at få lov til at stille op som parti. Tidligere har partiet meldt ud, at det nok kommer til at knibe med at samle tilstrækkeligt med erklæringer.

Ialt syv kandidater fra Nationalpartiet har valgt at stille op til valg som løsgængere.

Kashif Ahmad oplyser til Ekstra Bladet, at han vil se, om han har held til at få kontakt til Yahya Hassan. Hverken Kashif Ahmad eller Yahya Hassan er endnu vendt tilbage efter Ekstra Bladets henvendelse.

Yahya Hassan blev i marts 2015 dømt skyldig i at have slået en ung mand i det indre Aarhus under en bytur med sin kæreste og kærestens veninde natten til 15. februar i 2014. Her ses han efter domsafsigelsen. (Video: Torben Rask)

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.