Annonce:
Annonce:

Yahya Hassan smidt ud af Nationalpartiet

Formanden for Nationalpartiet meddeler på Twitter, at  Yahya Hassan er ekskluderet. Jeg melder mig selv ud, lyder modsvaret

Formanden for Nationalpartiet meddeler på Twitter, at  Yahya Hassan er ekskluderet. (Foto: Philip Davali)
Formanden for Nationalpartiet meddeler på Twitter, at  Yahya Hassan er ekskluderet. (Foto: Philip Davali)
Annonce:
Følg Politik

Nationalpartiet har her til aften valgt at ekskludere Yahya Hassan fra partiet. Det meddelte formanden Kashif Ahmad på sin Twitter-profil klokken 21.01.

Ifølge Kashif Ahmad har hovedbestyrelsen holdt et ekstraordinært møde om den unge digter, og på dette møde blev beslutningen så truffet.

- Vi har haft et ekstraordinært bestyrelsesmøde, mens han var i politiets varetægt, og der bliver beslutningen taget, og så taler jeg med ham kort tid efter, han er kommet ud, siger formand Kashif Ahmad til Ekstra Bladet.

- Det er en blanding af de hektiske aktiviteter, der har været i hans liv den seneste periode, som jeg har haft svært ved at synes er foreneligt med partiet og partilinjen. Han er jo en ung mand med mange jern i ilden, og jeg tror ikke, det er politik, der fylder mest i hans liv lige nu, fortæller han.

Annonce:

Kort tid efter - klokken 21.10 - valgte Yahya Hassan at svare igen med selv at melde sig ud af partiet.

'Jeg melder mig ud af Nationalpartiet. Fra i aften skriver jeg kun digte og dødsannoncer', skriver Yahya Hassan på Facebook ledsaget af følgende video:

Eksklusionen/udmeldingen er kulminationen på en hektisk dag for den unge aarhusianer, som ved middagstid blev anholdt for narkokørsel efter en hasarderet biljagt mellem Aarhus og Randers. Det bekræftede hans advokat tidligere i dag.

Ekstra Bladet har tirsdag aften været i sporadisk kontakt med Yahya Hassan.

- Hej Yahya, du taler med Jakob fra Ekstra Bladet ...

- The snake's alive, og så kan I rende mig, forstår du, hvad jeg mener?

- Mjah, det ved jeg ikke, om jeg gør. Jeg kan forstå, at du er blevet løsladt igen?

Herefter smækkede Yahya røret på, men det kunne jo være en fejl, så Ekstra Bladet forsøgte naturligvis at ringe op igen:

- Fat det nu, I kan bare fucke af.

Annonce:

- Vi kunne jo godt bare tænke os en kommentar fra dig ...

- Er det fjernsynet eller er det ikke fjernsynet?

- Nej, det er til en artikel på nettet ...

- Så vil jeg ikke snakke med dig, kan du fatte det, lød det fra digteren, inden der igen blev smækket på.

Østjyllands Politi fortæller tirsdag aften, at den person, der tidligere på dagen blev anholdt for narkokørsel, er blevet løsladt igen og ikke vil blive fremstillet i grundlovsforhør. De ønsker fortsat ikke at bekræfte, at vedkommende er identisk med Yahya Hassan, men oplyser blot, at der er tale om en 20-årig mand.

Yahya Hassan anholdt for narkokørsel

Kashif Ahmad fortæller til Ekstra Bladet, at det var ham selv, der overbragte nyheden om eksklusionen til Yahya Hassan. Det skete kort efter, at Østjyllands Politi havde løsladt Yahya Hassan. Nationalpartiets møde om Yahya Hassan foregik, mens han endnu var i politiets varetægt.

Annonce:

Han fastholder, at Yahya Hassan blev ekskluderet, men at han ikke vil gå ind i noget nærmere mundhuggeri om, hvorvidt Yahya Hassan så ifølge sin egen opfattelse efterfølgende har meldt sig ud.

Han fortæller, at der ikke er tale om en livsvarig ekskludering af digteren.

- Jeg skal ikke kunne sige nu, om vores veje mødes igen om et, tre eller fem år. Jeg tror i bund og grund, vi stadig er enige, men vi må nok bare indse, at det ikke er der, han er lige nu. Og det skal stadigvæk være noget, som vi kan stå inde for som parti, siger Kashif Ahmad.

Her kan du se stedet, hvor biljagten mellem Yahya Hassan og politiet tirsdag endte

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: