Yahya Hassan som hemmelig DF-julemand

'Danmarks største digter' var på besøg i BR-kostume som julemand - han var så maskeret, at flere af de fremmødte slet ikke vidste, hvem der var på besøg

Klik på næste billede, hvis du vil se, hvordan Yahya Hassan ser ud i julemandskustume. Foto: Mogens Flindt.
Klik på næste billede, hvis du vil se, hvordan Yahya Hassan ser ud i julemandskustume. Foto: Mogens Flindt.

Han blev smuglet ind ad bagdøren - i et julemandskostume fra Fætter BR.

Digteren Yahya Hassan var i sandhed det hemmelige indslag under Dansk Folkepartis julefrokost i Odd Fellow Palæet. Faktisk var han så hemmelig, at der var mange af de tilstedeværende, der slet ikke var klar over, at det var den landskendte digter, der havde optrådt med et digt til lejligheden.

- For et år siden udgav jeg en digtsamling. Der havde I 20 pct. af stemmerne. Et år efter er jeg blevet Danmarks største digter, og I er blevet Danmarks største parti. Ingen af os ønsker magten, og om guderne vil, får vi heller ingen indflydelse, sagde han blandt andet til den politiske forsamling.

Anklager: Yahya Hassan skal i fængsel for vold

Pia Kjærsgaard var blandt tilhørerne, og hun var i begyndelsen heller ikke klar over, hvem det var der optrådte.

- Han var hemmelig gæst – da han kom ind, tænkte jeg, det er en af de der tynde julemænd. Det var jeg lidt skuffet over. En julemand skal have mave, men det havde ham her altså ikke. Jeg tror faktisk, at der sad mange tilbage og troede, at det var en, der havde imiteret ham. Vi fik slet ikke at vide, at det var 'den ægte' Yahya Hassan, siger hun til Ekstra Bladet.

- Der gik også et stykke tid, inden det gik op for mig, at det rent faktisk var ham. I begyndelsen tænkte jeg bare, at det var en god imitation. Men så tænkte jeg, at det godt nok var nogle mørke øjne, han havde. Og der var også noget i indholdet, som virkede for ægte til, at det kunne være en imitation, siger hun.

Politiet forsvarer bortvisning af Yahya Hassan fra moské

Den hemmelige julemand lagde ikke skjul på, at DF og han selv har draget fordel af hinanden.

- Men selv om jeg har svært ved at erkende det, har vi draget en smule nytte af hinanden - på vej mod vores storhed, sagde han og henviste til de fælles problemer.

- I er lagt for had. Jeg er lagt for had, sagde han.

Alligevel var der også stikpiller til værterne. I anledningen af julen havde han taget en gave med - naturligvis digtsamlingen, der udkom sidste år.

- Jeg har dog bukket æseløre på de sider i bogen, som I højst sandsynligt ikke vil kunne opfatte som islamkritiske. Således undgår I helt og aldeles at skulle læse mellem linjerne. Glædelig jul, sluttede Yahya Hassan sit hemmelige visit.

Det var dog ikke noget, der ødelagde julestemningen hos Pia Kjærsgaard.

- Det var sjovt – og han gik ikke over stregen. Det var jo en overraskelse – det var en af de sidste, jeg havde forventet at se til vores julefrokost. Det var vist også en usædvanlig opgave for ham at gå rundt i sådan et BR-kostume, siger Pia Kjærsgaard.

- Det virkede også som om, at han var i godt humør. Han virker som en type, der kan være meget forskellig, men i går var han i julemandshumør, siger hun.

Se Yahya Hassans video fra DF-besøget her.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.