Yahya på rov: Her jagter han selv gerningsmænd

Yahya Hassan er træt af at blive overfaldet. Nu finder han selv gerningsmændene. Se videoen her

Her tager Yahya sagen i egen hånd. (Video: Facebook/Yahya Hassan)

- I går mødte jeg de røvhuller, der prøvede at overfalde mig, og jeg afkrævede en forklaring, men de stak sgu af!

Sådan skriver digteren og politikeren Yahya Hassan på sin facebook-side.

Anledningen er en smule speciel. Den unge aarhusianer, der stiller op som løsgænger, da Nationalpartiet ikke kunne samle de fornødne underskrifter sammen, har nemlig været udsat for overfald og chikane i et længere stykke tid, og nu gør han noget ved det.

Yahya Hassan har natten til søndag været kortvarigt anholdt efter et værtshusbesøg i Aarhus. (Foto: Finn Frandsen) Dansk politik Yahya Hassan anholdt efter værtshusbesøg

Dansk politik Yahya Hassan frasiger sig PET-beskyttelse

Helle Thorning har fået henvendelser fra Nationalpartiet, der er utilfreds med, at det ikke er opstillingsberettiget til valget, der udskrives i dag. Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto. Dansk politik Yahya-formand: Vi har klaget til Helle

Således har Yahya Hassan fundet to af de 'røvhuller', som Yahya selv kalder det, der har været involveret i chikanen.

Da digteren tilfældigt fandt dem på gaden, tog han mobilen frem og lavede en lille film, som du kan se i toppen af denne artikel.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Kashif Ahmad, der er leder af Nationalpartiet. Ifølge Ahmad er det en trist udvikling, at Yahya Hassan er nødt til at reagere på denne måde.

- Det er dybt tragisk, at han er så truet, som han er. Det er ikke første gang, men det er sket flere gange, at han er blevet forsøgt overfaldet og chikaneret. Det er tragisk, og det går ikke kun ud over Yahya Hassan, men det går også ud over Nationalpartiet og selve demokratiet, siger Ahmad til Ekstra Bladet.

Bifalder du metoden? Kunne han ikke havde ordnet det på andre måder?

- Det er svært at sige noget om, hvordan han har det, men han har sikkert tænkt mere i beviser end noget andet. Men det er trist, at han ikke kan føre valgkamp på lige fod med andre kandidater.

Men det er jo selvtægt?

- Jeg tror nu mere det handlede om at indsamle beviser, og så reagerer man måske instiktivt. Men jeg ved jo af gode grunde ikke, hvad han tænker, siger formanden.

Vagtchefen fra Østjyllands Politi fortæller Ekstra Bladet, at han ikke har hørt om en anmeldelse fra Yahya Hassan.

Yahya Hassan har tidligere vist sig som en temperamentsfuld herre. Som da han besøgte Ekstra Bladets Paula Larrain. Se det klip her.

127 kommentarer
Vis kommentarer