Annonce:
Annonce:

Ydmyger sundhedsdirektør: - Han var nok forvirret

Forvirringen om en snarlig vaccine i USA er total, efter at Trump og sundhedsdirektør gentagne gange har modsagt hinanden

Trump har flere gange lovet det amerikanske folk, at en vaccine er lige på trapperne. Video: AP
Annonce:
Følg Politik

Trump holder fast.

I direkte modstrid med sine egne topfolk på sundhedsområdet lover han, at 100 millioner vacciner mod coronavirus kan deles ud til amerikanerne inden slutningen af 2020.

Det siger han på et pressemøde onsdag lokal tid.

Trump lover vaccine inden fire uger

En fejl
Forvirringen om en coronavaccine kommer, efter at præsidenten tirsdag sagde, at man havde en vaccine klar inden for fem uger. Det modsagde den amerikanske lægemiddelstyrelsen senere.

Vaccinen kan ifølge præsidenten gives fri allerede i 2020.

– Så snart FDA (USA's lægemiddelstyrelse, red.) godkender vaccinen, så vil vi være i stand til at distribuere mere end 100 millioner vacciner inden slutningen af 2020 og et stort antal endnu tidligere, siger Trump på pressemødet.

Trump forsøger igen og igen at vride forklaringer på hans udskældte corona-håndtering ud af ærmet - her så sent som denne uge. Video: AP/ABC

Annonce:

Tidligere onsdag havde direktøren for USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC), Robert Redfield, ellers sagt, at en vaccine først kan rulles bredt ud midt i 2021 - eller endda lidt senere.

- Nej, jeg tror, at han lavede en fejl, da han sagde det, fortæller Trump adspurgt om CDC-direktørens udmelding. Præsidenten fortæller samtidig, at han har givet Redfield et telefonopkald.

- Det er ukorrekt information. Jeg tror, at han var forvirret. Jeg tror, at han sandsynligvis misforstod det spørgsmål, fortsætter præsidenten.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Vidnede foran Senatet
Redfield vidnede onsdag foran et udvalg i Senatet. Her sagde han, at den almene befolkning ventes at have adgang til en vaccine fra 'sent i andet kvartal eller tredje kvartal i 2021'.

Hvis alt går godt, kan en vaccine potentielt være klar i november eller december, lød meldingen fra Redfield.

Men 'for at nok har fået vaccinen til at have immunitet, vil det nok tage seks til ni måneder', tilføjede han.

Annonce:

Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, har gentagne gange kritiseret Trump for at forhaste udviklingen af en vaccine.

Efter vildt vaccine-løfte: - Det er urealistisk

Svarer igen
Onsdag svarer han igen på Trumps beskyldninger om, at Biden promoverer vaccineskepsis.

- Lad mig slå det her fast. Jeg stoler på vacciner, jeg stoler på forskere, men jeg stoler ikke på Donald Trump, siger Biden.

- Det kan amerikanerne heller ikke lige nu, fortsætter demokraten og advarer om at forsøge at få en ufærdig vaccine ud inden valget 3. november.

Trump advarer på den anden side om, at Biden forsøger at så tvivl om vaccinerne.

- De sætter på skødesløs vis liv i fare. Det kan man ikke bare gøre, siger Trump på pressemødet onsdag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: