Zenia: S fører hamrende usolidarisk flygtningepolitik

Socialdemokraterne beskytter de rige danskere og svigter de fattige udlændinge, fastslår den radikale værdikriger

S svigter de fattige udlændinge. Det er hamrende usolidarisk, mener de Radikale.  Foto: Jens Dresling
S svigter de fattige udlændinge. Det er hamrende usolidarisk, mener de Radikale. Foto: Jens Dresling

Socialdemokraterne med Mette Frederiksen i spidsen er blevet hamrende usolidariske. Partiet beskytter de rige og privilegerede, mens de overlader det til de fattige at hjælpe hinanden. Socialdemokraterne svigter arven efter Anker Jørgensen, når de hævder, at der ikke er råd til at tage mange flere flygtninge. 

Det fastslår den radikale værdiordfører Zenia Stampe i et interview med politiko.dk.

- Det er hamrende usolidarisk. Det er en rigmandsprotektionisme, som jeg har så svært ved at forstå kan udspringe af en i grunden international solidarisk bevægelse, siger Zenia Stampe.

Hendes angreb på Socialdemokraterne skyldes partiets ønske om at stramme udlændingepolitikken og begrænse tilstrømningen af flygtninge. Specielt peger hun på den socialdemokratiske gruppeformand, Henrik Sass Larsen, der har erklæret, at han ikke vil ’ofre velfærdssamfundet i humanismens navn’ – og at partiet derfor vil bremse antallet af ikke-vestlige flygtninge til Danmark, fordi de nærmest er umulige at integrere.

OK, at skære på fattige danskere
Det er altså særligt i forhold til fattige flygtninge og indvandrere, at socialdemokraterne – ifølge Stampe - er blevet usolidariske.

Den radikale værdiordfører kommer i interviewet ikke ind på de nedskæringer af dagpenge, efterløn, kontanthjælp og SU, som hendes eget parti var med til at gennemføre. Hun nævner heller ikke de lettelser i top-skatten (til folk der tjener over 500.000 årligt) og selskabsskatte-lettelserne, som de Radikale gennemførte sammen med Helle Thorning (S). 

Til politiko.dk forklarer Zenia Stampe:

- Det er usolidarisk, når de, der har mest, vil tørre ansvaret af på dem, der har mindst. Socialdemokratiet udspringer af mennesker, der levede på bunden, arbejdere ... Anker (Jørgensen, red.) var om nogen symbolet på den socialdemokratisme, som handlede om at gøre op med de rige og privilegeredes monopol på magt og dannelse. Men i dag handler det om at beskytte de monopoler, så de fattige ikke kommer og ødelægger den rigdom, vi har skabt. Det kan gøre mig trist, siger Zenia Stampe, der erklærer sig parat til at føre Anker Jørgensens arv videre i Det Radikale Venstre.

Hvordan Anker Jørgensen stiller sig til at blive adopteret af de Radikale, er han ikke længere i stand til at svare på. 

Anker blev 93 år. Her ses den tidligere statsminister da han i 2009 modtog Peter Sabroe Klubbens hæderspris på PH Caféen i København Foto: Finn Frandsen Dansk politik Anker Jørgensen er død

S afviser
Men socialdemokraternes udlændingeordfører, Dan Jørgensen, afviser kritikken. Han mener, at Anker Jørgensen også mente, at der var en grænse for, hvor mange flygtninge Danmark kan tage imod.

- Vi skal hjælpe, men vi har også et ansvar for det velfærdssamfund, vi har stået i spidsen for at udvikle. Og dér har de Radikale en noget anden holdning, siger Dan Jørgensen til politiko.dk.

Zenia Stampe vil overfor politiko.dk ikke tage stilling til hvor mange flere flygtninge, der skal komme til Danmark. Men hun erkender dog, at svenskerne og tyskerne nok har taget for mange. Så altså et eller andet sted mellem det antal, som Danmark tager i dag – og det antal, som svenskerne og tyskerne modtog før, de to lande strammede op.

Zenia Stampe og Pernille Vermund er røget i totterne på hinanden (Foto: Lærke Posselt/POLFOTO) Dansk politik 'Spejlblank' udløste 'pikspiller'-gate: Sådan reagerer ophavskvinden

Zenia Stampe. (Foto: Jens Dresling) Dansk politik Pape og Stampe i skænderi: 'Jeg er dybt rystet over dig!'

435 kommentarer
Vis kommentarer