Zenia: Stop med at sprede rygter om mig

Værdiordføreren afviser, at hun mangler respekt for PET og politiet

Stampe: Jeg forstår ikke, hvad jeg skal undskylde. (Foto: Lærke Posselt/Polfoto)
Stampe: Jeg forstår ikke, hvad jeg skal undskylde. (Foto: Lærke Posselt/Polfoto)

Zenia Stampe afviser over for Ekstra Bladet, at hun ikke har respekt for efterretningstjeneste eller politi og har ikke tænkt sig at trække sine udtalelser om sikkerhedssituationen i Danmark tilbage. 

- Jeg kan slet ikke forstå, hvad det er, jeg skal trække tilbage eller undskylde. Jeg mener, at politiet gør et rigtig godt stykke arbejde. Både det forebyggende og bløde - og det hårde med ladt pistol. Det rygte skal han i hvert fald ikke have lov at sprede om mig, siger hun til Ekstra Bladet.

Respektløst at tage så let på den høje terrortrussel, som islamistiske kredse, ifølge PET, udgør mod Danmark. Foto: Jens Dresling Dansk politik Slagsmål eskalerer: Du er respektløs, Zenia

- Jeg mener, at politiet og PET gør en meget god indsats, og at de kan tage en stor del af æren for, at truslen ikke er højere, siger Zenia Stampe.

- Men blander du ikke tingene sammen, når du nævner, at voldsstatistikkerne er faldet, mens vi samtidig lever med en stor terrortrussel?

- Hvis man ser det i et historisk perspektiv, så har der jo også været perioder, hvor terrortruslen var højere i 70’erne og 80’erne. Men vi går måske mere op i det i dag, fordi det har en anden karakter – eller måske har vi bare glemt terroren fra dengang. Men det er altså ikke nyt, siger Zenia Stampe.

- Hvad mener du om, at Dan Jørgensen vil have din partileder på banen, hvis du ikke selv trækker dine udtalelser tilbage?

- Det har jeg ikke rigtig nogen kommentarer til. Jeg føler, jeg er i god tråd med resten af partiet.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Morten Østergaard, men han ønsker ikke at udtale sig i sagen.

Her kan du se eller gense Ida Aukens valgvideo fra 2015, hvor hun gør kærligt grin med Inger Støjberg

Jens Rohde kan alligevel ikke se for sig, at de radikale skal pege på en blå statsminister. (Polfoto) Dansk politik Hovsa-missilet erkender: Skød med løst krudt

S svigter de fattige udlændinge. Det er hamrende usolidarisk, mener de Radikale.  Foto: Jens Dresling Dansk politik Zenia: S fører hamrende usolidarisk flygtningepolitik

Zenia Stampe og de Radikale er jo rabiate. Får de magt som de har agt, vil velfærdsamfundet bryde sammen under flygtningemasserne, mener Dan Jørgensen. Polfoto Dansk politik S sår tvivl om regeringssamarbejde med R: De er jo rabiate og helt på månen

283 kommentarer
Vis kommentarer