Datoen er sat: Her får Storbritannien ny premierminister

Storbritanniens konservative parti har sat dato på, hvornår de udpeger en ny leder

En af disse to mænd bliver britisk premierminister 23. juli. Foto: Odd Andersen og Paul Ellis/AFP/Ritzau Scanpix
En af disse to mænd bliver britisk premierminister 23. juli. Foto: Odd Andersen og Paul Ellis/AFP/Ritzau Scanpix

Siden Theresa May formelt trådte tilbage som leder af Conservatives 7. juni, har Storbritannien principielt stået uden øverste leder, mens partiet afgør, hvem der skal være leder af partiet og dermed landets premierminister.

Og datoen for, hvornår afgørelsen falder, er nu sat.

Det skriver flere britiske medier.

Således har partiet meddelt, at Storbritanniens nye premierminister bliver annonceret 23. juli.

Siden Theresa Mays tilbagetræden har en stribe konservative politikere kastet sig ind i kapløbet om at overtage posten, og efter en række afstemninger er hovedparten blevet sorteret fra, så det nu kun er den nuværende udenrigsminister, Jeremy Hunt, og den tidligere udenrigsminister og London-borgmester Boris Johnson, der er tilbage i kampen om at overtage landets øverste post.

Johnson og Hunt i forbindelse med en tidligere debat. Foto: Jeff Overs/BBC/Reuters/Ritzau Scanpix
Johnson og Hunt i forbindelse med en tidligere debat. Foto: Jeff Overs/BBC/Reuters/Ritzau Scanpix
 

Johnson stadig favorit
Ved den seneste afstemning, som afgjorde at de to skulle duellere i det endelige kapløb, modtog Jeremy Hunt 77 stemmer mod Boris Johnsons 160, svarende til henholdsvis 25 og 51 procent af stemmerne.

Den endelige formand for partiet bliver valgt ved en urafstemning blandt alle medlemmer af Conservatives.

Boris Johnson har længe været udråbt til favorit, men de seneste dage har der været en smule ridser i lakken, idet Johnson var centrum for husspektakler i hans kærestes lejlighed weekenden. Her måtte politiet rykke ud efter en anmeldelse om blandt andet høje råb, men de endte med at tage fra stedet igen, da de ikke mente, det var en sag for politiet.

Boris Johnson er endt i problemer i sin kamp for at blive ny premierminister. Foto: Paul Hackett Politik Vilde husspektakler med kæresten: Nu smuldrer BoJos magtdrømme

Både Johnson og Hunt er fortalere for brexit, og de har begge lovet, at de vil få Storbritannien ud af EU ved deadline 31. oktober.

Johnson har senest udtalt, at han ikke kan forestille sig, at Storbritannien kommer ud af EU uden en aftale, men han er klar på at lade det ske om nødvendigt..

103 kommentarer
Vis kommentarer