Datter efter mors død: - Plejehjemspersonale løj

Personalet løj om smertedækningen af Pia Friis mor. Det var blot en del af et grotesk forløb, hvor tre uger stort set uden mad og drikke endte med koste hendes mor livet på det plejehjem, der skulle passe på hende

Jette Schønberg døde den 2. april i år blot 78 år gammel. Men det havde hun ikke behøvet. For forud gik et grotesk forløb, hvor Jette stort set intet fik at spise og drikke i tre uger.

Den groteske historie kan du læse meget mere om i nedenstående historier.

Men det var ikke det eneste, der var et problem på plejehjemmet. Det fortæller Jette Schønbergs datter Pia til Ekstra Bladet.

Pia Friis mener også, at plejepersonalet løj for hende.

-  Personalet løj om smerte-dækning, fortæller hun.

Løgnene tager sit udgangspunkt i et uheld, der skete i februar i år, da plejehjemspersonalet var ved at klæde Pia Friis’ mor på. Hun faldt og brækkede hoftehalsen, og efter uheldet startede et grufuldt forløb.

- Min mor havde ud over sin demens både gigt og rygproblemer. Det gjorde jeg flere gange personalet opmærksom på, da hun efter faldet skulle genoptrænes, siger Pia Friis, som frygtede, at hendes mor havde ondt.

- Jeg blev oplyst, at min mor var fuldt smertedækket.

Pia Friis fik derfor et chok, da hun på sygehuset så sin mors medicinkort. Den viste, at den stærke smertestillende ophørte kort efter efter bruddet, uden at der blev kompenseret med smertestillende for rygsmerterne.

Gav demens skylden
I journalerne står der også, at Jette Schønberg klagede over smerter, men at disse blev betragtet som en del af hendes demens.

- Det er demens sygdom der blokere hende, [sic] står der.

-  At vide, at hun har været dét igennem, er faktisk endnu værre end at miste hende, siger Pia Friis.

- Vi skal alle dø, men vi ønsker for vores nærmeste, at de kommer roligt og smertefrit herfra. Min mors død har været en langsom, smertefuld og uværdig. Det er svært at tænke på.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

'Hjemlige rammer'

Pia Friis' mor var indlagt på et plejehjem med speciale i demens. Tornhøjhaven i Aalborg - også kaldet ’Danmarks første Demenslandsby’.

Hun mener langt fra at institutionens fysiske rammer, lever op til, hvad de lover.

- Jeg tænkte ved mig selv 'det ser godt nok trist ud'.

- Det levede langt fra op til, hvad de havde lovet, siger hun.

Ifølge hjemmesiden skal plejehjemmet 'skabe tryghed gennem hjemlige rammer', og der skulle være en 'park', som Pia Friis havde meget svært ved at få øje på.

Nedenfor ses billeder, som Pia Friis har taget af stedet. 

Artiklen fortsætter under billederne

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Kommunen giver 'dybeste beklagelse'

Pia Friis har klaget over sin mors forløb til Styrelsen for Patientsikkerhed og Styrelsen for Patientklager samt videresendt klagen til Aalborg Kommune. Hun har fået svar fra sidstnævnte.

- Tilbagemeldingen fra vores forvaltning giver os ingen anden mulighed end at lægge os fladt ned og komme med vores dybeste beklagelse, skriver kommunens ældrerådmand Jørgen Hein (RV) samt direktør for forvaltningen, Jan Nielsen.

I svaret forsikrer de blandt andet, at de vil forbedre stedets indretning, og at der 'nu er et helt særligt fokus på Tornhøjhaven'.

- Vi arbejder meget dybdegående med at forbedre arbejdsgangen, plejen, rammerne og ikke mindst tilstedeværelsen og omsorgen for beboerne, står der.

Over for Ekstra Bladet holder kommunen fast i beklagelsen.

- Der er ingen tvivl om, at det her er en rigtig trist historie, og vi er meget kede af det. Jeg kan kun sige, at vi er i fuld sving med at rette op på de fejl, Pia Friis har påpeget, siger Anette Secher, ældre- og sundhedschef i Aalborg Kommune.

Derudover fortæller Anette Secher, at der er ansat en hel ny ledelse både på plejehjemsområdet i Aalborg og på det specifikke plejehjem, hvor Jette Schønberg boede.

- Det var ikke den specifikke klage, der udløste det. De respektive ledere stoppede i løbet af foråret af andre årsager.

Jette Schønberg oplevede et svigt, der kostede hende livet. Nu fortæller hendes datter, Pia Friis, om sin mors forløb på et moderne plejehjem. Privatfoto Politik Plejehjem svigtede: I chok over mors død

Se også: Svigtet: Jette døde efter sult og tørst på plejehjem

Se også: Ny ældreminister: - Det er fuldstændigt uacceptabelt

14 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere