De er Trumps vigtigste kort

De fire børn kan blive meget vigtige spillere, hvis Donald Trump skal vinde posten som USA's næste præsident, lyder det fra ekspert i amerikansk politik

Følg Politik

Ivanka, Eric, Donald Jr. og Tiffany.

Det er navnene på fire af Donald Trumps i alt fem børn, der indtil videre har været særdeles aktive under deres fars valgkampagne.

Donald Trump blev tirsdag aften lokal tid officielt nomineret som republikanernes præsident-kandidat på partiets konvent i Ohio.

Alle fire børn skal under konventet i Ohio en tur på talerstolen for at tale deres fars sag, og skal man tro Anders Agner, ekspert i amerikansk politik og redaktør på Kongressen.dk, er de fire børn det vigtigste kort Donald Trump har, hvis han vil vinde posten som USA's næste præsident.

De fungerer nemlig som højtstående rådgivere for præsident-kandidaten.

- De er supervigtige for ham, for de kan være med til at fortælle om mennesket Donald Trump og ikke kun forretningsmanden eller provokatøren. De er nogle af hans nærmeste rådgivere og nogle af de få personer, der kommer helt ind i den inderste cirkel i Trumplejren. Det er dem, han lytter til og tager med på råd, når han skal træffe beslutninger, fortæller Anders Agner, ekspert i amerikansk politik og redaktør ved Kongressen.dk, til Ekstra Bladet.

Trumps kroning – Hillarys retssag  

Ivanka baner vejen
Trumps børn har deltaget i adskillige debatter og interviews for at promovere deres far, lige siden det kom frem, at han ville være USA's kommende præsident. De er dermed blevet en helt central rolle i valgkampagnen 'Make America Great Again'.

- Han prioriterer at køre dem frem. Det er også dem, der er med til at repræsentere ham i medierne, og det er tit dem, der kommenterer noget på vegne af deres far. Så jeg tror, at vi kommer til at se meget mere til dem, lyder det fra Anders Agner. 

Det bliver Ivanka Trump, der som den sidste skal holde en tale om sin far på torsdag, inden han selv kommer på scenen, og det er der ifølge Anders Agner en helt speciel grund til.

- Ivanka er en af sin fars mest betroede og en, han sætter meget højt. Det er hende, som er den suverænt mest profilerede. Hun ved, hvordan hun skal optræde, og hvad der virker på tv, og så er hun bare rigtig god til at fortælle om sin far, lyder det fra eksperten i amerikansk politik.

Trump-lejr: Hillary står bag plagiat-anklage

Fyrede kampagneleder
Normalt vil det være præsident-kandidatens kone eller mand, der bliver fremhævet i medierne, men i dette tilfælde har Melania Trump i høj grad valgt ikke at udtale sig til medierne. Da Mitt Romney var republikanernes præsidentkandidat tilbage i 2008 spillede hustruen Ann Romney og hans børn en stor rolle, men ifølge Anders Agner har Trump-børnenes rolle under denne kampagne allerede nået helt nye højder.

- Trump fyrede tidligere på året sin kampagnechef, og her gik der rygter om, at det skyldtes, at kampagnechefen var ragede uklar med flere af Trumps familiemedlemmer. Familien ønskede ikke at fortsætte samarbejdet, og på den måde ved vi, at de har en meget stor rolle i det her, siger han og fortsætter:

- Det er usædvanligt, at forklaringen skulle være, at personen er blevet uvenner med en præsident-kandidats børn. Det er ikke hver dag, man hører det.

Trumps kone i stormvejr efter tale: - En eklatant brøler!

Efter Ivanka kommer Eric
På grund af den høje profilering har amerikanerne fået et godt kendskab til Trumps fire voksne børn, og i flere internationale medier bliver Ivanka Trump beskrevet som kvinden, der kan få den ellers til tider grænsesøgende Donald Trump til at fremstå mildere. Noget, som Anders Agner, der lige nu dækker republikanernes konvent i Ohio, også har bemærket.

- Jeg så en gå på gaden, som gik rundt med et skilt, som hyldede Ivanka, da der stod, at hun skulle være USA's præsident i 2024. Så hun er virkelig et aktiv i hans valgkamp, som han gør meget brug af, siger Anders Agner.

Ivanka Trump er altså den højest profilerede af de fire børn, men sønnen Eric Trump, der fungerer som talsmand, har også opnået en stor popularitet.

- Man kan sagtens se, at han er som sin far. Han går til vaflerne, når han udtaler sig. Det er ikke nødvendigvis altid kompromiset, han søger. Der er han på nogle punkter meget lige som sin far, afslutter Anders Agner overfor Ekstra Bladet.

Nedenfor kan du læse mere om de fire Trump-børn:

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind