De Konservative forlader elbil-forhandlinger

Både Liberal Alliance og De Konservative har nu forladt forhandlinger om afgiftsfritagelse for elbiler

Regeringen er ikke 'grøn nok', lyder det fra Brian Mikkelsen (K). (Polfoto)
Regeringen er ikke 'grøn nok', lyder det fra Brian Mikkelsen (K). (Polfoto)

De Konservative trækker nu i håndbremsen i forhandlingerne om fremtidens afgift på elbiler.

Partiet har forladt forhandlingerne med Venstre-regeringen om en mulig forlængelse af afgiftsfritagelsen, der udløber ved årsskiftet, på de miljøvenlige biler.

- Vi ville gerne have været med i aftalen, og vi havde gerne set, at danskerne fortsat skulle have mulighed for at købe de miljøvenlige elbiler billigt. Men planen fra regeringen har ikke været sammenhængende, ikke grøn nok, og den har slet og ret været dårlig for langt de fleste danske bilister, siger skatteordfører Brian Mikkelsen (K) i en pressemeddelelse.

Torsdag kom det frem, at også Liberal Alliance har forladt forhandlingerne med regeringen.

De Konservative kritiserer, at regeringen vil finansiere en eventuel afgiftsfritagelse for elbiler ved at hæve afgifterne på andre køretøjer.

- Danske bilejere betaler alt for meget i bilafgifter allerede nu, så det er den helt forkerte vej at gå at hæve dem yderligere, siger Brian Mikkelsen.

- I stedet synes vi, at man skulle sænke alle bilafgifter fra 180 procent til 105 procent, så danskerne får mulighed for at købe sikrere og mere miljøvenlige biler. Men regeringen var ikke villig til at gå i den retning, og så må vores veje skilles, fortsætter han.

Ifølge De Konservative mangler regeringens udkast også 'en del på den grønne linje'. Specifikt nævner partiet, at Tesla-biler ikke ser ud til at blive tilgodeset.

Hvis afgiftsfritagelsen for elbiler bliver fastholdt, vil statskassen ifølge beregninger fra Skatteministeriet gå glip af indtægter for 650 millioner kroner om året.

Regeringen bebudede i sit finanslovsforslag, at man ville droppe afgiftsfritagelsen fra nytår, men ikke præcis hvordan.

De Konservative har til gengæld foreslået, at man forlænger den nuværende afgiftsfritagelse, så den også gælder i 2016 og 2017.

18 kommentarer
Vis kommentarer