Debatten raser: Kan du gætte, hvilken af de to ting der er lovlig

Kinderæg er ulovlige i USA, mens våben er tilladt

Året er indledt med et massivt og skræmmende antal skoleskyderier i USA, og det har fået debatten til at rase omkring den meget liberale lovgivning, der er omkring våben i USA.

Såvel i de etablerede medier som på de sociale medier raser debatten omkring hykleriet ved, at våben er lovlige, mens eksempelvis et kinderæg er ulovligt.

Som en bruger, der kalder sig 'Someone.' skriver på twitter:

Far for kvælning
'Velkommen til USA, hvor vores nar af en leder vil bevæbne lærerne. Glem ikke, at du ikke kan medbringe et kinderæg, fordi de er forbudt.'

Baggrunden for forbuddet er, at kinderæggene indeholder legetøj, og ifølge de amerikanske udgør det gule æg indeholdende legetøj en risiko for kvælning.

Kinder, der er ejet af italienske Ferrero, forsøger i år at komme ind på det amerikanske marked med en ny variant, hvor legetøjet er i et selvstændigt æg. Produktet hedder Kinder Joy.

Imens kører debatten omkring våbenlovgivningen videre, efter mere end 18 skoleskyderier siden årsskiftet.

I den forgangne uge gik selv Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ind i debatten, da han skrev et tweet direkte til den amerikanske præsident Donald Trump. Lars Løkke Rasmussen opfordrede præsidenten til at lytte til de røster, der krævede våbenkontrol.

 

186 kommentarer
Vis kommentarer