Denne samtale kan ændre verden

Præsident Donald Trump talte også med den tyske forbundskansler Merkel, og den samtale varede 45 minutter.

Her taler Donald Trump med Vladimir Putin. En samtale, der kan få afgørende betydning for verdens fremtid (Foto: AP)
Her taler Donald Trump med Vladimir Putin. En samtale, der kan få afgørende betydning for verdens fremtid (Foto: AP)

Præsident Donald Trump har afsluttet en telefonsamtale med den russiske præsident, Vladimir Putin, siger en højtstående kilde i den nye amerikanske administration til nyhedsbureauet Reuters.

Pressesekretæren for Det Hvide Hus, Sean Spicer, skriver ifølge det russiske nyhedsbureau Tass på det sociale medie Twitter, at samtalen med Putin fandt sted, efter at Trump havde en samtale med forbundskansler Angela Merkel.

Spicer udsendte sammen med meddelelsen om telefonsamtalen med Putin et foto fra Det Ovale Værelse, hvor Trump er sammen med vicepræsident Michael Pence, sin nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn, stabschefen i Det Hvide Hus, Reince Priebus og Trumps nære rådgiver Steve Bannon.

Samtalen mellem Trump og Merkel varede 45 minutter. Samtalen med Putin havde nogenlunde samme længde.

Trump talte med den tyske og den russiske leder, mens der mange steder i verden bliver givet udtryk for dyb bekymring over USA's drastiske begrænsning af den muslimske indvandring til USA.

Den nye amerikanske præsident begyndte allerede tidligt på dagen telefonsamtaler til udenlandske ledere. Ud over Putin og Merkel skulle Trump hen over dagen også tale med Japans premierminister, Shinzo Abe, Frankrigs præsident, François Hollande, og Australiens premierminister, Malcolm Turnbull.

Samtalerne er en hurtig mulighed for Trump til at forklare sin politik - og ikke mindst dekretet, der forhindrer nye visumudstedelser til personer fra syv konkrete lande - Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen.

Beslutningen er en del af en række stramninger i USA's udlændingepolitik.

Formålet er ifølge Trump at holde "radikale, islamistiske terrorister" ude af USA.

Samtalerne ses også som en mulighed for Trump til at knytte tættere bånd til andre lande.

Se flere billeder fra samtalen herunder:

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP