Det akavede møde gik verden rundt: Nu bliver 'pinlige' detaljer afsløret

Mødet mellem Donald Trump og Angela Merkel i marts trak store overskrifter, og nu kan New York Times afsløre, at det ikke kun var et håndtryk, der gik galt

Se det akavede øjeblik her (Video: AP)

Ignorerede Donald Trump lige Angela Merkel?

Det spørgsmål stillede alverdens medier tilbage i marts sidste år, da de to mødte hinanden i Det Hvide Hus.

Flere journalister bad Trump og Merkel om at give hinanden hånden, men den amerikanske præsident rørte sig ikke ud af flækken. I stedet sad han bare og stirrede tomt ud i luften. Angela Merkel fangede dog godt, hvad journalisterne ønskede, og så spurgte hun:

- Do you want a handshake? (Vil du give hånd? red.).

Tysk lærerinde
Men det blev aldrig til noget håndslag, og Angela Merkel gav til sidst op.

Og nu kan New York Times afsløre, at det ikke var den eneste tåkrummende episode i Det Hvide Hus den eftermiddag.

Ifølge den amerikanske mediegigant opstod der flere pinlige øjeblikke, da Donald Trump insisterede på at forhandle en bilateral handelsaftale mellem USA og Tyskland.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Efter sigende spurgte præsidenten flere gange Angela Merkel, om de ikke skulle forhandle, men flere gange måtte Angela Merkel som en tysk lærerinde forklare Donald Trump, at det kunne de ikke. Årsag?

Som medlem af EU må Tyskland ikke alene forhandle handelsaftaler med USA og andre lande. Det skal ske sammen med de 27 andre medlemmer af den europæiske union, men den havde Donald Trump ifølge New York Times ikke fanget.

Ifølge flere tyske embedsmænd, der var til stede i Det Hvide Hus, fandt de misforståelsen ydmygende for Trump, men samtidig roser de den tyske kanslers måde at håndtere situationen på.

Haglet ned
Alt det foregik bag kameraerne, mens håndtrykket stjal showet foran kameraet.

Det fik efterfølgende adskillige medier verden rundt - heriblandt Buzzfeed, BT og DR -  til at skrive, hvordan Donald Trump havde afvist at give sin kollega hånden, men den påstand afviste Trumps presserådgiver i et interview med Der Spiegel.

- Jeg tror ikke, at han hørte spørgsmålet. Det hele er en misforståelse, sagde Sean Spicer dengang til den tyske avis.

Alligevel blev Donald Trump offer for massiv kritik i både amerikanske og internationale medier. Blandt andet kaldte New York Times-skribenten optrinnet for 'enormt uforskammet', mens NBC's vært fortalte seerne, at Trump havde ydmyget Merkel.

Glad for Trumps monster-mur: - Jeg vil skide på, hvad Mexico siger

Men billeder fra pressebriefingen viste også, at Donald Trump ikke havde problemer med at trykke Merkels hånd. Tværtimod.

Artiklen fortsætter under billederne