Det Hvide Hus: Kom bare an, Oprah!

Donald Trump har sagt, at han elsker Oprah Winfrey. Nu nævnes hun som en mulig udfordrer til præsidentposten

Oprah Winfreys tale til Golden Globe har sparket liv i rygterne om, at hun vil udfordre Donald Trump som USA's præsident i 2020. TV: AP

En talsmand for Det Hvide Hus siger, at Donald Trump er parat til en dyst mod Oprah Winfrey, hvis hun vælger at udfordre ham ved præsidentvalget i 2020.

- Vi byder udfordringen velkommen, hvad enten det er Oprah Winfrey eller nogen anden, siger pressetalsmand Hogan Gidley til pressen om bord på Air Force One.

Gidley siger, at han ikke er klar over, hvorvidt Trump hørte Oprah Winfreys medrivende tale under søndagens Golden Globe Award Show.

- Men vi byder alle velkomne, gentager Gidley, der samtidig slår fast, at Trump ’absolut’ vil søge genvalg til præsidentposten.

'Hun ville gøre det'
Et par venner af Oprah Winfrey har fortalt CNN, at hun ‘bestemt overvejer’ at stille op til præsidentvalget. Det er ikke bekræftet af hovedpersonen selv.

Oprah Winfreys partner, Stedman Graham, gør dog intet for at skyde rygterne ned. Tvært imod.

- Det er op til befolkningen. Men hun ville helt klart gøre det, siger Stedman Graham til Los Angeles Times.

 

Winfrey, en af USA’s mest populære tv-personligheder gennem tiderne, har før antydet, at hun finder landets højeste embede interessant.

Hendes tale ved årets Golden Globe har sat raketfart på spekulationerne om hendes politiske ambitioner og lagt grund til #Oprah2020.

- Oprahs 2020-aktie er den nye bitcoin, konstaterer den amerikanske valgekspert Nate Silver i en opdatering på Twitter.

Trump har endnu ikke kommenteret muligheden for at blive konfronteret af Oprah Winfrey i en opsigtvækkende kamp om Det Hvide Hus.

Men han har før lovprist den sorte milliardær, der var vært på ’The Oprah Winfrey Show’ fra 1986 til 2011.

Trumps makker
I 1999 sagde Donald Trump oven i købet, at Oprah Winfrey burde være hans vicepræsidentkandidat, hvis han stillede op til præsidentposten.

- Jeg elsker Oprah! Hun ville være fantastisk, lød det fra Trump, som dengang overvejede at stille op som kandidat for det marginale Reformparti.

Donald Trump giver 'thumbs up' til fotograferne i Nashville-lufthavn mandag. Foto: AP
Donald Trump giver 'thumbs up' til fotograferne i Nashville-lufthavn mandag. Foto: AP
 

Oprah Winfrey trådte ind på den politiske arena, da hun i 2007 bakkede aktivt op om demokraten Barack Obama, der blev USA’s første sorte præsident (2009-2017).

Winfrey vækkede da også minder om Barack Obama, da hun holdt tale ved prisuddelingen, hvor hun slog et slag for #MeToo-kampagnen og fyrede en bredside af mod 'krænkende mænd'.

- Deres tid er forbi, lød det blandt andet i talen, der affødte et massivt bifald i salen.

Født i fattigdom
Oprah Winfrey voksede op på USA's skyggeside. Hun blev født af en enlig mor i Mississippi og voksede op i fattigdom i Milwaukee, Wisconsin.

Oprah var stadig kun en teenager, da hun fik foden inden for på en radiostation, hvilket blev startskuddet på en utrolig karriere, der har gjort hende til en af USA’s rigeste kvinder.