Det Hvide Hus offentliggør Trump-samtale

Detaljer fra en samtale mellem Donald Trump og Ukraines præsident er offentliggjort

Demokraterne har taget første skridt mod en rigsretssag mod Trump. Det kommer til at få stor betydning for amerikansk politik, vurderer Anders Agner fra Kongressen.com.

Det amerikanske justitsministerium offentliggør et udskrift af en samtale, som præsident Donald Trump har haft med Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij.

Udskriften viser, at Donald Trump 25. juni bad den ukrainske præsident om at undersøge Joe Biden, der er kandidat for Demokraterne, og hans søn.

Trump taler med den ukrainske præsident. Arkivfoto: AP Politik Præsident om Trump-afpresning: Kun min lille søn kan presse mig

Trump starter med at ønske Zelenskij tillykke, og de udveksler flere venskabelige ord og komplimenter til hinanden. Men et stykke inde i samtalen bliver emnet drejet over på Joe Biden og Bidens søn Hunter.

'Den anden ting, der er meget snak om Bidens søn. At Biden stoppede undersøgelsen (af det selskab, Bidens søn sad i bestyrelsen i, red.), og mange mennesker vil gerne have svar på det, så hvad du end kan finde ud af med justitsministeriet, ville være fantastisk,' siger Trump ifølge udskiftet til præsidenten.

Foto: Ritzau Scanpix/REUTERS/Jonathan Ernst Politik OVERBLIK: Trump i store problemer

Han fortsætter:

'Biden gik rundt og pralede med, at han stoppede undersøgelsen, så hvis du kan undersøge det nærmere ... Jeg synes, det lyder forfærdeligt.'

'Vi vil tage os af det'
Ukraines præsident er klar til at tage Trumps forespørgsel på sig.

'Vi vil tage os af det, og vi vil arbejde på at efterforske sagen,' siger han, hvorefter han siger til Donald Trump, at hvis han har yderligere informationer, så ville det være nyttigt for deres undersøgelse.

I det fem sider lange udskrift, der er lagt op på Det Hvide Hus' hjemmeside, kan hele samtalen læses. Hele dokumentet kan læses i bunden af artiklen.

Den republikanske mindretalsleder i Repræsentanternes Hus, Kevin McCarthy. Foto: AFP Politik Republikanere bakker op om Trump

Telefonsamtalen indgår som et vigtigt element i den rigsretssag, som den demokratiske formand for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, tirsdag bebudede, at hun vil tage skridt til mod Trump.

USA's præsident, Donald Trump, og Demokraternes leder i Kongressen, Nancy Pelosi. Foto: AFP Politik Trump går Twitter-amok: - Heksejagt-affald

Bidens søn blev i 2014 bestyrelsesmedlem i et ukrainsk energiselskab. Selskabet er inddraget i en skattesag i Ukraine, men der er ingen oplysninger om, at Hunter Biden er en del af sagen.

663 kommentarer
Vis kommentarer