Det skulle være et uskyldigt billede: Men nu er folk splittertossede

Et helt uskyldigt billede af Ivanka Trump og hendes søn har skabt ballade. Det hele handler om dårlig timing

Ivanka sammen med sin far Donald. De to er begge vant til at havne i stormvejr, og denne gang er det gået ud over førstnævnte. Foto: AP
Ivanka sammen med sin far Donald. De to er begge vant til at havne i stormvejr, og denne gang er det gået ud over førstnævnte. Foto: AP

Et billede af en mor og hendes barn.

Det lyder som noget af det mest naturlige og uskyldige på jordkloden, men Ivanka Trump har alligevel skabt ballade, og det skyldes én ting: Dårlig timing.

Donald Trumps datter og senior advisor lagde billedet på Twitter og Instagram søndag, og så røg folk ellers til tasterne. Over 25.000 mennesker har kommenteret den tidligere models billede, og mange er tossede. Splittertossede.

Årsagen er, at billedet blev lagt op i kølvandet på en New York Times-afsløring, der beskrev, hvordan omkring 700 børn siden oktober var blevet separeret fra deres familie, da de immigrerede til USA.

Samtidig viser en rapport fra Senatet, at myndighederne ikke har kunnet kontakte op mod 1500 børn af illegale indvandrere, der er blevet placeret i plejefamilier. Dermed har forældrene ikke haft mulighed for at blive genforenet med deres børn.

Rasende Trump - men...
Donald Trump var i første omgang rasende på Demokraterne, som han mente stod bag loven, der var skyld i problemerne.

Men det viste sig, at han tog fejl. Trump gav skylden til en lov fra 2008, der skulle beskytte børn, der rejste illegalt til USA og samtidig var helt alene, men den gav ingen hjemmel til at bryde familier op.

Nyhedsbureauet AP's faktatjek viste derimod, at det er Donald Trumps såkaldte nultolerance-politik, der har skabt problemerne. Den betyder, at hvis børnenes forældre fængsles, så vil børnene blive separeret fra deres familie.

Splittertossede
Allerede inden Ivanka Trumps billede blev lagt op, var hastagget #wearethechildren blevet brugt mere end 800.000 gange på Twitter.

Og efterfølgende har adskillige brugere raset mod hende.

Også den kendte komiker Patton Oswalt har blandet sig.

Ivanka til bal i forbindelse med Donald Trumps topmøde med Emmanuel Macron. Foto: AP
Ivanka til bal i forbindelse med Donald Trumps topmøde med Emmanuel Macron. Foto: AP
 

449 kommentarer
Vis kommentarer