Annonce:
Annonce:

Dette billede giver Trump problemer

Den amerikanske præsident er havnet i problemer, efter beskyldningerne om et uheldigt telefonopkald til en enke. Nu blander den faldne soldats mor sig

Trump nægter at have udtrykt sig på en ufølsom måde. Demokrat og medlem af Kongressen Frederica Wilson er uenig (Video: AP)
Annonce:
Følg Politik

Her bryder Myeshia Johnson sammen foran sin afdøde mands kiste (Foto: AP)
Her bryder Myeshia Johnson sammen foran sin afdøde mands kiste (Foto: AP)
 

Kig godt på billedet.

Det og beskyldningerne om et uheldigt og ufølsomt opkald til en højgravid enke har givet Donald Trump problemer.

Denne gang er kritikkens omdrejningspunkt den højgravide kvinde, Myeshia Johnson, der var på vej i lufthavnen for at hente sin afdøde mand.

David Johnson var faldet i kamp, og tirsdag skulle enken den lange tur til lufthavnen i Miami for at hente kisten. Men så fik hun angiveligt et ufølsomt opkald fra Donald Trump.

- Han vidste, hvad han meldte sig til, men når det sker, så gør det vel stadig ondt, har demokraten og medlem af Kongressen Frederica Wilson, der efter sigende overhørte samtalen, fortalt til CNN.

Og nu bliver den forklaring bakket op af enkens mor. Det skriver Washington Post.

- Donald Trump har disrespektfuld over for min svigerdatter og også mig og min mand, siger Cowanda Jones-Johnson til den amerikanske avis.

Artiklen fortsætter under billedet

Annonce:

 

Beskyldt for at lyve
Donald Trump har i kølvandet på stormvejret forsvaret sig på Twitter, hvor han beskylder demokraten for at lyve.

Og onsdag uddybede han sin forklaring til over for en reporter.

- Jeg sagde ikke det, som hun påstår. Det ved hun også godt. Jeg havde en rigtig god samtale med kvinden, som lød som en fantastisk kvinde, fortalte Donald Trump efter et møde i Det Hvide Hus med den såkaldte 'Senate Finance Committee'.

Efterfølgende har Frederica Wilson reageret på Donald Trumps påstande om, at hun har løjet.

David Johnson blev dræbt d. 4 oktober i et bagholdsangreb, hvor militante islamister skød og dræbte fire soldater og sårede to i det afrikanske land Niger.

Annonce:

Hans lig blev efterfølgende sendt tilbage til Miami, hvor familien stod klar til at tage imod kisten tirsdag eftermiddag lokal tid. Kort forinden ringede Donald Trump ifølge Frederica Wilson til Myeshia Johnson.

En repræsentant for Det Hvide Hus har over for ABC afvist at offentliggøre, hvad der helt præcist blev sagt, men torsdag havde 'chief of staff' John Kelly følgende kommentar:

- Der er ingen perfekt måde at gennemføre sådan et telefonopkald på. Præsidenten gjorde sit bedste, og hvis du ikke har været i kamp eller har været i uniform, så ved du ikke, hvordan du laver disse typer opkald.

Artiklen fortsætter under billedet

En repræsentant for Det Hvide Hus har over for ABC afvist at offentliggøre, hvad der helt præcist blev sagt.

- Præsidentens samtaler med familien til amerikanske helte er private, lyder det ifølge ABC News.

Annonce:

Også inden det nuværende stormvejr har Donald Trumps håndtering af de fire faldne soldater vakt opsigt. Præsidenten har ikke nævnt noget som helst om angrebet i Niger - heller ikke på Twitter, og det fik mandag en journalist til at undre sig.

Men da journalisten spurgte ind til, hvorfor han stadig ikke havde kontakt nogle af ofrenes familier, svarede Donald Trump blot, at det gjorde Barack Obama eller andre præsidenter heller ikke. Men det er ikke korrekt. Obama har flere gange kontaktet de dræbte soldaters pårørende direkte.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: