DF forarger med facebook-opslag - igen

Er somaliske kvinder en byrde eller en berigelse, spørger Dansk Folkeparti på deres facebook. Kritikerne kalder det et grufuldt, racistisk og klamt opslag. Martin Henriksen, kalder det 'yderst velafbalanceret'

Det er Dansk Folkeparti, der mobber somaliske kvinder. Det er de somaliske kvinder, der mobber danskere. Foto: Stine Tisvilde
Det er Dansk Folkeparti, der mobber somaliske kvinder. Det er de somaliske kvinder, der mobber danskere. Foto: Stine Tisvilde

Det hører ikke til sjældenhederne, når der pludselig dukker et opsigtsvækkende opslag frem på Dansk Folkepartis facebook-side. Det skete blandt andet, da de delte en grov Muhammed-joke. Nu er det sket igen, og denne gang er det somaliske kvinder, der står for skud.

I en Facebook-opdatering skriver partiet 'De fleste somaliske kvinder i Danmark er:' efterfulgt af to svarmulighed. Enten kan man svare, at kvinderne er en berigelse eller en byrde for samfundet.

Partiet opfordrer samtidig til at dele opslaget, hvis man synes, at det er 'under al kritik', at 79 procent af somaliske kvinder mellem 30 og 59 år er på offentlig forsørgelse.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Opslaget kommer på baggrund af, hvad Dansk Folkepartis udlændingeordfører- og integrationsordfører, Martin Henriksen, kalder for 'et blik ud i virkeligheden'.

- Vores bæger flød over for længe siden. Og nu det så løbet hele vejen udover bordkanten, så opslaget er helt på sin plads, siger han.

En specifik gruppe
Selvom nogle nok ville kalde det for mobning af en enkelt gruppe somaliske kvinder, ser Martin Henriksen helt anderledes på det.

- Hvis man vender det om, kan man sige, at somalierne mobber og har gjort grin med danskerne i mange år.

- Det er så uforskammet den måde, de er kommet til Danmark på. Vi har rakt hånden ud til en gruppe, der har valgt at spise halvdelen af vores overkrop.

Når Peter Skaarup og Dansk Folkeparti finder TV2’s nyhedshistorie om den manglende integration i Vollsmose ’helt grotesk’, falder det tilbage på partiet og Skaarup selv. Foto. Mads Claus Rasmussen/Ritzau/Scanpix Lederen Hun er resultatet af Dansk Folkepartis indsats for Danmark
Ikke alle er enige
Hos et andet af folketingets partier irriterer opslaget mere, end det gavner.

- Det er ikke, hvad vi har brug for i udlændingedebatten. Opslaget er ikke med til at skabe debat, det skaber kun dårlig stemning, siger Socialdemokratiets udlændingeordfører, Mattias Tesfaye.

Han er overbevist om, at der kun er én rigtig vej at gå for Dansk Folkeparti.

- Jeg vil da helt klar opfordre til, at de fjerner opslaget på deres profil.

Arkivfoto: Ernst van Norde Dansk politik 5150 afvist ved den danske grænse på to år
Kritik fra flere fronter

Også på det sociale medie Twitter deler brugere deres holdninger til opslaget.

Bjarke Serritslev, der sidder i Alternativets sekretariat, kalder opslaget 'crazy'.

Presserådgiver hos Enhedslisten Mads Tanghøje er også ude med riven.

Kan ikke forstå det

Kritikken, der kommer både fra højre og venstre, kan dog ikke slå Martin Henriksen ud af kurs.

- Jeg kan ikke forstå folks kritik. De fokuserer på det helt forkerte. Det, som det handler om, er, at folk kommer til landet uden at bidrage og bare træder på den danske befolkning.

I skrivende stund har opslaget fået næsten 3000 kommentarer.

Udlændingedebatten kan koste Helle Thorning dyrt, vurderer Hans Engell (Foto: Anthon Unger) Meninger Thornings asyl-mareridt

1374 kommentarer
Vis kommentarer