DF-formand: - Jeg er dybt skuffet

Kristian Thulesen Dahl (DF) er med egne ord dybt skuffet over aftale, der er landet natten til mandag

DF-formand: - Jeg er dybt skuffet

Natten til mandag kom finansminister og flere af Folketingets partier - dog uden Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti - ud forhandlingslokalet og kunne præsentere den såkaldte sommerpakke. Fotos: Philip Davali.

Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har forladt forhandlingerne om en ny økonomisk corona-sommerpakke, kort inden at en aftale blev landet natten til mandag.

Det fortæller DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, og NB's finansordfører, Lars Boje Mathiesen.

- Jeg er dybt skuffet. Virkelig. Det S-regeringen har spillet med ud, og det, jeg også tror, de bliver enige om, er helt utilstrækkeligt.

- Det, der er foreslået, er 1000 kroner i engangsudbetaling. Det er både 1000 kroner til personer med flygtningebaggrund og pensionister.

- Jeg har kæmpet for at lave det om, og derfor er jeg virkelig skuffet, siger Thulesen Dahl.

Samme kritikpunkt deler Lars Boje Mathiesen.

- Vi finder det ganske urimeligt, at regeringen vil udbetale ligeså mange penge til migranter på hjemsendelsesydelse som til folkepensionister. Det hører ingen steder hjemme, siger han.

De resterende partier - med undtagelse af Liberal Alliance - er blevet enige om en aftale, som blandt andet indebærer, at alle personer på overførselsindkomst vil modtage et skattefrit beløb på 1000 kroner.

Desuden vil der senest i oktober bliver udbetalt tre ugers indefrosne feriepenge. De resterende to uger kan også komme i spil, men det vil først partierne først tage stilling til i løbet af efteråret, oplyser finansminister Nicolai Wammen (S).