DF-formand: - Jeg er dybt skuffet

Kristian Thulesen Dahl (DF) er med egne ord dybt skuffet over aftale, der er landet natten til mandag

Natten til mandag kom finansminister og flere af Folketingets partier - dog uden Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti - ud forhandlingslokalet og kunne præsentere den såkaldte sommerpakke. Fotos: Philip Davali.

Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har forladt forhandlingerne om en ny økonomisk corona-sommerpakke, kort inden at en aftale blev landet natten til mandag.

Det fortæller DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, og NB's finansordfører, Lars Boje Mathiesen.

- Jeg er dybt skuffet. Virkelig. Det S-regeringen har spillet med ud, og det, jeg også tror, de bliver enige om, er helt utilstrækkeligt.

- Det, der er foreslået, er 1000 kroner i engangsudbetaling. Det er både 1000 kroner til personer med flygtningebaggrund og pensionister.

- Jeg har kæmpet for at lave det om, og derfor er jeg virkelig skuffet, siger Thulesen Dahl.

Samme kritikpunkt deler Lars Boje Mathiesen.

- Vi finder det ganske urimeligt, at regeringen vil udbetale ligeså mange penge til migranter på hjemsendelsesydelse som til folkepensionister. Det hører ingen steder hjemme, siger han.

De resterende partier - med undtagelse af Liberal Alliance - er blevet enige om en aftale, som blandt andet indebærer, at alle personer på overførselsindkomst vil modtage et skattefrit beløb på 1000 kroner.

Desuden vil der senest i oktober bliver udbetalt tre ugers indefrosne feriepenge. De resterende to uger kan også komme i spil, men det vil først partierne først tage stilling til i løbet af efteråret, oplyser finansminister Nicolai Wammen (S).

871 kommentarer
Vis kommentarer