DF-lokalformand trækker sig efter kontroversielle udtalelser

Dansk Folkepartis lokalformand i Nyborg er blevet enig med partitoppen om at trække sig fra sin post

Lokalformanden for Dansk Folkeparti i Nyborg hedder ikke længere Jens Hald. Det er konsekvensen af nogle "helt uacceptable" udtalelser på Facebook, en efterfølgende politianmeldelse og en skriftlig advarsel, der ikke blev overholdt.

Det fortæller partisekretær Poul Lindholm Nielsen til Ritzau.

- Vi har aftalt, at han med omgående virkning trækker sig som formand for Dansk Folkeparti i Nyborg Kommune. Han har ikke overholdt aftalen om at beklage sine udtalelser og så ikke udtale sig yderligere.

Partisekretæren understreger, at Jens Hald ikke er smidt ud af partiet.

- Han fortsætter som menigt medlem. Om han vælger at melde sig ud, ved jeg ikke. Som menigt medlem skal man jo også opføre sig ordentligt på Facebook, siger Poul Lindholm Nielsen.

Jens Hald ønsker umiddelbart ikke at kommentere sagen over for Ritzau - heller ikke hvorvidt der er tale om en fælles beslutning.

Lokalpolitikeren kritiserede i en statusopdatering på Facebook 5. januar de såkaldte venligboere, der på frivillig basis hjælper flygtninge, der kommer til Danmark.

- Disse venligboere udfører landsskadelig virksomhed på samme måde som de danskere, der under den tyske besættelse bød tyskerne velkommen.

- Den dag det går op for den danske befolkning, at den er helt gal, skal vi klippe disse venligboere helt skaldede, som tyskerpigerne blev i sin tid, skrev Jens Hald på Facebook.

Og det er ifølge Poul Lindholm Nielsen "helt uacceptabelt" og "langt over stregen". Partisekretæren erkender samtidig, at det ikke er første gang, han har måttet gribe ind over for uacceptable udtalelser fra partimedlemmer.

- Flygtningedebatten fylder meget i øjeblikket, og folk sidder i en sen nattetime og skriver nogle ting på Facebook, som de måske ikke normalt ville skrive. Men det er ikke en undskyldning, siger han.

Jens Hald har tidligere ytret, at Danmark skal lukkes af for "disse dyriske, primitive muslimer". Partiet har da også tidligere "haft fat i ham", fortæller Poul Lindholm Nielsen.

Spørgsmål: Tiltrækker I folk, der kommer med den her slags racistiske udtalelser?

- Nu er vi jo det parti, der nok er mest fremtrædende med hensyn til flygtningepolitik. Der er det klart, at nogle melder sig ind, fordi de synes, der ikke er andre partier, der lytter. Og der er så nogle, der desværre ikke kan styre sig selv. Det er heldigvis et fåtal.

- Langt de fleste har vi ikke nogen problemer med. Men der er desværre nogle ind imellem, som ikke kan styre sig selv. Men der er vi til gengæld meget konsekvente og griber ind. Det får konsekvenser, hvis man ikke kan opføre sig ordentligt og have et ordentligt sprogbrug, siger Poul Lindholm Nielsen.

Partisekretæren minder om, at DF har over 17.000 medlemmer, og at det "kun er en håndfuld, der ikke kan styre sig". Til dem har han et enkelt budskab:

- Man skal ikke tale nedsættende om andre mennesker. Uanset hvem de er.

Lokal DF-formand anmeldt for trusler: 'Venligboere skal klippes skaldede'

626 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere