DF og S vil give politiet adgang til flyenes passagerlister

DF og S vil give politiet adgang til flyenes passagerlister, selvom flere partier på hver fløj er uenige

Dansk Folkeparti (DF) og Socialdemokraterne (S) er klar til at samarbejde om at give politiet adgang til flyselskabernes passagerlister, skriver DR.

Retsordfører Trine Bramsen (S) understreger, at et sådant samarbejde sagtens kan lade sig gøre trods politisk kulør, da det er et spørgsmål om sikkerhed, ikke velfærd.

- Vi er klar til at give Politiet og PET adgang til passagerlisterne, fordi det er et vigtigt redskab til at bekæmpe terror. Det her handler ikke om at udlove alverdens velfærdsløfter, det handler om danskernes tryghed, siger Trine Bramsen til DR.

DF og S håber, at regeringen kommer med et lignende lovforslag. Dog vil de to partier være sikre, så de vil sammen fremsætte forslaget, hvis det bliver nødvendigt, mener Peter Skaarup, DF's retsordfører.

- Vores klare forventning er, at regeringen vil fremsætte et forslag, når vi mødes i Folketinget til oktober, men hvis det ikke sker, så vil vi fremsætte et beslutningsforslag, siger han til DR.

- Vi skal give politiet og PET så gode værktøjer som overhovedet muligt, siger Peter Skaarup.

Justitsminister Søren Pind (V) er positivt indstillet overfor initiativet.

- Nu må vi se, når lovprogrammet ligger klar til oktober, men jeg tror ikke, man skal bekymre sig så meget, siger Søren Pind til DR.

Ifølge DR er flere partier på begge fløje dog skeptiske. Blandt andet er SF's retsordfører, Lisbeth Bech Poulsen, kritisk.

- Når det sker, uden at en dommer har sagt god for det, så giver det altså et problem i forhold til retssikkerheden, siger hun til DR.

De Konservatives formand, Søren Pape, er også tøvende. Han mener, at det kan være en unødvendig krænkelse af retten til privatliv.

- Jeg ønsker ikke et samfund, hvor vi skal være overvåget 24 timer i døgnet. Men hvis politiet har en begrundet mistanke og får en dommerkendelse, så synes jeg også det er en god idé, siger Søren Pape til DR.

49 kommentarer
Vis kommentarer